Talat Bulut'un taciz davasında takipsizliğe itiraz!

Oyuncu Talat Bulut'un rol aldığı dizinin setinde çalışan 19 yaşındaki kostüm asistanını taciz ettiği iddiasıyla hakkında açılan taciz soruşturması tamamlandı. Başsavcılık takipsizlik kararı verdi.

Talat Bulut'un taciz davasında takipsizliğe itiraz!
Habertürk'ten Bülent İpek'in haberine göre Talat Bulut'un sette taciz ettiği iddia edilen kostüm asistanı Ö.Ş. nin şikayetini değerlendiren Küçükçekmece Başsavcılığı delil yetersizliği gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.

Ö.Ş.'nin avukatı karara itiraz edeceklerini, bir üst mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

"SETTEN BEŞ KİŞİ TACİZE ŞAHİTLİK ETTİ"

Avukat Sibel Önder, "Karar henüz tebliğ edilmedi. Gerekçelerini görmedim. Ama hemen itiraz edeceğiz. Üst mahkemeye gideceğiz. Anlaşılmaz bir karar çünkü. Biz bütün delillerimizi verdik. Sadece sette o an bulunan 5 kişi gidip ifade verdi. Böyle durumlarda beyan esas alınmalıyken şahitlerimiz var, neyin delil yetersizliği anlamadım ben bunu." dedi.

"Şüpheli hakkında Takipsizlik Kararı verildiği doğrudur. Ancak ne var ki Takipsizlik kararını verilmesi demek dosyanın karara çıktığı ve kesinlik kazandığı anlamını doğurmamaktadır.

Bugün itibarı ile Takipsizlik kararına İtiraz dilekçemizi göndermiş bulunmaktayım.

Yetersiz ve eksik inceleme nedeni ile verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararının kaldırılması ve şüpheli hakkında kamu davası açılmasına karar verilerek, bu hususun yerine getirilmesi için dosyanın ilgili Başsavcılığa geri gönderilmesini istemiş bulunmaktayız.

Bilindiği gibi Taciz kuytuda yeşerir. Birçok Yargıtay kararında Taciz eylemini icraata dökmek isteyen fail mağdurun en savunmasız olduğu zamanı kolladığı ve kimsenin görmediği zamanda harekete geçtiği hususunu göz önünde bulundurmaktadır.

Müvekkilim sessiz kalmayarak bir çok kadının maruz kaldığı taciz ve istismar eylemlerine baş kaldırarak kadınların makus talihini bozmuştur. Dünyanın her yerinde kadınlar cinsiyetleri nedeniyle, sistematik biçimde şiddet, cinsel taciz, aile içi tecavüz vb. gibi insanlık dışı işlemlere maruz kalmaktadır.

Ülkemizde yaşanan taciz ve istismar eylemleri ayyuka çıkmış durumdadır. Bunu sokağa çıkan her kadın bilir. Taciz gündelik hayatın içindedir, her yerde, her an başına gelebilir. Her altı kadından biri, cinsel şiddete maruz kalıyor. İstatistikler ortada.

İşin kötüsü; taciz ve tecavüz edenin belirli bir profili yok. İlla siyah pardösü giyip yüzünü gizleyerek dolaşan, boş ve karanlık binalarda ya da köprü altlarında yaşayan, gözleri deli bakanlar değil; babalar, erkek kardeşler, kocalar, komşular, iş arkadaşları... Hepsi o korkunç profile girebiliyor maalesef.

Taciz eyleminin mağdurları şikayet etmekten çekinmektedirler. Suçlu pozisyona düşürülmek, ciddiye alınmayacağını düşünmek, aşağılanmak duygusu ile baş başadır. Müvekkilimde 19 yaşında olup maruz kaldığı taciz eylemine karşı yasalara sığınmıştır.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısının vermiş olduğu karar itirazımız üzerine üst Mahkemece değerlendirme altına alınmıştır.

Saygılarımla.

Av. Sibel ÖNDER"