Talihsiz Sibel'in ailesi: "Kızımızın katilini yakalayın!"

İzmir'in Buca İlçesi'nde 524 gün önce önce tecavüz edilen ve ardından boğularak bıçaklandıktan sonra, yakılarak öldürülen 24 yaşındaki Sibel Çelik'in katil zanlısı Halil Y. henüz yakalanamadı.

Talihsiz Sibel'in ailesi: "Kızımızın katilini yakalayın!"
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre olayın tek tutuklu sanığı olan Selman Y'nin de 15 ay kadar süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılması aileyi isyan ettirdi. Olay geçen yılın 12 Temmuz Salı günü saat 03.30 sıralarında meydana gelmişti Buca Kuruçeşme 205/27 Sokak'taki 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangını gören mahalle sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

KAN DONDURAN OLAY

Ekipler araştırma sırasında evde bir kadının yanmış cesedini baza içinde buldu. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede yanmadan önce bıçaklandığı ve akan kanın yerde olduğu saptandı. Yapılan inceleme sonrası cesedin Sibel Çelik'e ait olduğu belirlendi. İddiaya göre, vahşi bir şekilde katledilen Sibel Çelik ile Halil Y.'nin 6 ay önce tanışıp sevgili oldukları ve evlilik hazırlıkları yaptıkları öğrenildi.

Sibel Çelik'in ailesinin Halil Y. ile ilişkisini onaylamadığı ileri sürüldü.

Olay sonrası Sibel Çelik'in katil zanlısı olarak aranan sevgilisi Halil Y. yakalanamazken, Halil Y.'nin ağabeyi Salman Y. yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Soruşturmaya bakan savcı, zanlılar Halil Y. ve Selman Y.'ye "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası talep etmişti.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dördüncü duruşmaya tutuklu sanık Selman Y., Sibel Çelik'in annesi Cemile, babası Süleyman Çelik, avukatlar Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları katılmıştı.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, firari sanık Halil Y. hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesine, sanık Selman Y.'nin tutuklu bulunduğu süre nedeniyle tahliyesine karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. Yakılarak öldürülen Sibel Çelik'in annesi Cemile Çelik ve babası Süleyman Çelik mahkeme heyetine ağlayarak, "Benim çocuğumun halini gördünüz mü, nasıl öldürüldü biliyor musunuz? Nasıl tahliye edersiniz" diye isyan etmiş ve ardından, "Bizim içimiz yanıyor bu cani elini kolunu sallaya sallaya kimbilir nerelerde geziyor. Bu caninin bir an önce yakalanmasını ve en ağır cezayı verilmesini istiyoruz. Ayrıca serbest bırakılan zanlının ağabeyinin de tekrar tutuklanmasını istiyoruz" demişti.

Poliste suç kaydı bulunmayan Halil Y'nin Sibel Çelik ile kavga ettiği, cinayetin kıskançlık nedeniyle işlenmiş olabileceği belirtildi.