Tamer Karadağlı polislere teşekkür etti

İstanbul Polisi, ünlülerin sosyal medya hesaplarını çalarak, şantajla para isteyen hacker çetesini çökertti.

Tamer Karadağlı polislere teşekkür etti
Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre İstanbul Emniyeti'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ünlü isimlerin sosyal medya hesaplarını çalan bir çeteyi belirledi. Tamer Karadağlı ve bazı ünlü isimlerin şikayeti ile harekete geçen ekipler, hesaplarını çaldıkları ünlü isimlerin ifadesine başvurdu. Çete üyelerinin hesap şifrelerini geri verme karşılığında para istedikleri bilgisine ulaşıldı. Para vermeyenlerin ise, montajlı fotoğraf paylaşma tehdidiyle şantaja maruz kaldıkları tespit edildi. O çeteyle ilgili açıklama yapılırken, sosyal medya hesabı çalışan Tamer Karadağlı Emniyet’e gelerek polise teşekkür etti.

42 GÖZALTI

Siber Polisi, o şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Araştırmalarda çetenin oltalama adı verilen “Pshing” yöntemini kullandıkları anlaşıldı. Teknik ve fiziki takiple izlenen çetenin kendi aralarında özel bir yazılımla haberleştikleri belirlendi.

Siber Polisi çete üyesi çok sayıda isim tespit etti. Şebeke elebaşları “Ducky Layne” kod adını kullanan Göker Ş. ve “Carder Layne” kod adını kullanan Bilal K., ile çetenin sosyal medya fenomeni iki kadın üyesi Bahar Ç. ve Ayda K.’nın de aralarında yer aldığı 42 kişi yakalandı.

14 TUTUKLAMA

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerindeki bilgisayar, telefon ve dijital malzemelere el konuldu. Şebeke elebaşının evindeki aramalarda 24 bin 285 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Işlemleri tamamlanan şüphelilerden 29’u adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 14’ü tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

ALEYNA TİLKİ DİYE TANITMIŞ

Şebekenin, Tamer Karadağlı, Ceyda Düvenci ve eşi, Balçiçek İlter, Gamze Özçelik, Bülent Şakrak, Erdal Özyağcılar, Merve Oflaz, Dilşat Şimşek Güzel, Gizem Dinibütünoğlu, Pınar Altuğ, Ayşenur Balcı’nın hesaplarını ele geçirdiği öğrenildi.

Şebeke üyelerinden Ayda K.’nın Facebook ile iletişime geçerek, kendisini Aleyna Tilki olarak tanıttığı ve Tilki’nin hesabını ele geçirdiği öğrenildi.

Tamer Karadağlı polislere teşekkür etti

Tamer Karadağlı polislere teşekkür etti - Resim : 2

Tamer Karadağlı polislere teşekkür etti - Resim : 3