Tan Sağtürk'ten iki okul daha!...

15 yıl önce Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar insanları bale, dans ve müzikle tanıştıran Tan Sağtürk geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın ilk sanat ve dil akademisinin açılışını yaptı.

Tan Sağtürk'ten iki okul daha!...
ÜNLÜ BALET TAN SAĞTÜRK, KENDİ AKADEMİLERİNDE REKORA ULAŞTI!...

Tan Sağtürk ’ün uzun yıllar destek verdiği bale ve dans akademisi  bundan böyle Zeliha Yılmaz yönetiminde Diyarbakır Bale ve Dans Akademisi olarak hizmet vermeye devam ediyor.
 
30.000 i Geçtik Hedef 100.000 öğrenci kaydına ulaşmak!

Tan Sağtürk Akademi Avrupa’nın en fazla şubeye sahip sanat akademisi oldu.

Yaklaşık 15 yılı aşkın bir süredir müzik , klasik bale, dans  gibi alanlarda eğitim veren akademilerin bu yıl öğretim dönemi başında ulaştığı sayı 30 bin e yaklaşınca Tan Sağtürk de akademilerde kendi rekorunu kırmış oldu.Bunun yanı sıra Avrupa’nın en çok mezun veren okulu olmayı başaran akademiler için Tan Sağtürk ; ileriki yıllarda artan okul sayısı ile de toplam hedeflerinin 100.000 öğrenci kaydına ulaşmak olduğunu söyledi.

AKADEMİDEN DÜNYA YA ÖĞRENCİ YETİŞİYOR

Müzik, klasik bale, dans yanı sıra diğer sanatsal alanlarda da yetenekli öğrenciler yetiştiren Tan Sağtürk Akademi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın sayılı okullarına öğrenci yetiştirmeyi hedefliyor.

Tan Sağtürk'ten iki okul daha!...

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl akademilerin yetiştirdiği yetenekli öğrencilerden bir kaçı dünyanın en büyük ve saygın konservatuvarlarından Berlin Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü, Budapeşte Devlet Konservatuvarı, Viyana Devlet Konservatuvarı ile Prag Devlet Konservatuvarı’na seçilmişti.

YETİŞKİNLER BU SEZON DAHA AKTİF

Akademilerin bu yıl çocuk ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerden  de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Sağtürk, yetişkinlerin genelde müzik, klasik bale, dans, müzik ve resim bölümlerine yoğun ilgi gösterdiğini de belirtti.