Tanju Okan'sız 19. yıl...

Adı Urla ile özdeşleşen Tanju Okan'ı kaybedeli bugün tam 19 yıl oldu. İzmir Fuarı'nda sahneye çıkan efsane sanatçıyı İzmir 70'li yıllardan vefatına değin çok sevdi.

Tanju Okan'sız 19. yıl...
Yeni Asır'dan Duygu Ergüden'in haberine göre bariton sesli sanatçı Tanju Okan bulduğu her fırsatta Urla'ya geliyordu. Yıllar geçtikçe Okan, "Bu sevginin karşılığını vermeliyim" dedi ve 1989 mahalli seçimlerinde ilçenin belediye başkanlığına aday oldu.

Sanatçının o dönemde yaşadıklarını gazeteci arkadaşı Tayfur Göçmenoğlu, "O yıldızlar sönmesin" adlı kitabında "Seçim propagandası için çok paralar harcadı. Bunun için çok sevdiği yatını rehin göstermek zorunda kaldı. Sonra da satmak zorunda kaldı" sözleriyle anlattı...

Göçmenoğlu, o dönemde Okan'ın ilçe için yapmak istediklerini de sıraladı; "15 bin kişilik Urla'ya 5 bin kişilik müzikhol yapmak istiyordu. Bütün sanatçı arkadaşlarını çağırıp, dev konserler verdirmeyi hayal ederdi. Oradan kazanılan parayı da beldenin imarı için harcayacağını ifade ederdi. Denizi tertemiz yapacağını, balıkçıları örgütleyeceğini söylerdi. İzmir- Urla arasında vapur çalıştırma hayali vardı. Urla'yı Bodrum'un önüne geçirmek istiyordu." dedi.


Tanju Okan'sız 19. yıl...
Konular Müzik