Tansiyon hastalarına kuşburnu!

Diyetisyen Dilan Tarhan, tansiyon hastalarının limon yerine kuşburnu tüketerek tansiyonu dengeleyebileceklerini söyledi.

Tansiyon hastalarına kuşburnu!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Diyetisyen Dilan Tarhan, tansiyon hastalarına en çok önerdikleri kuşburnu veya kuşburnu marmeladı olduğunu belirtti. Tarhan, kuşburnunun kalp damar koruyucu ve kan basıncını da düzenleyici bir etkisi olduğunu söyledi.

STRESE DİKKAT

Tarhan, "Kuşburnunu ele aldığımız zaman hem ciddi bir antioksidan etkisi vardır, yani kanser hastalarına da çok iyi gelir, kalp damar koruyucu etkisi vardır. Aynı zamanda kan basıncını da düzenleyici bir etkisi vardır. Limonla kıyaslama yaparsak 100 gram kuşburnunu bir kasa limonla eşdeğer tutabiliriz. Kuşburnunda C vitamini yüksek olduğu için bahar döneminde ciddi anlamda hem stresle baş etmede çok önemlidir. Zaten tansiyonun çıkış noktalarından biri de strestir.
Stres seviyelerimizi azalttığımız zaman kanserle de mücadele ederiz hem tansiyonu dengede tutarız hem de kalp damar hastalıklarına iyi gelir diyebiliriz"
dedi.

ZAYIFLATICI ETKİ

Kuşburnunun metabolizmayı tetiklediğini söyleyen Tarhan, "Marmeladını ya da bitki çayı olarak yemeklerden 15- 20 dakikadan sonra da tüketebiliriz veya isterlerse de meyvesini bulup ara öğün olarak fındık, bademle tüketebiliriz" ifadelerini kaydetti.