Tarihin en iyisi!..

Önce Navratilova, şimdi de Roger Federer... Tarihin en çok Grand Slam galibiyetli tenisçisi unvanını efsanelerden alan Serena’nın şimdiki hedefi Graf’ın 22 kupalık rekoruna tek başına sahip olmak...

Tarihin en iyisi!..
Sabah'tan Uğur Karakullukçu'nun haberine göre kadınlar tenisi için uzun süredir "rekabet yok" şikayetinde bulunuyor ama aslında bu aslında bir haksızlık, doğrusu "Serena Williams'ın rakibi yok" olmalı... Yalnızca 2 ay sonra 35'ini devirecek olan Serena'nın hala kortların tartışmasız en büyük kadın yıldızı olması onun suçu değil, başarısı. Dün sabaha karşı ABD Açık çeyrek final bileti için Schvedova'yı 6-2 ve 6-3'lük setlerle devirdiğinde aldığı 308. Grand Slam galibiyeti, onu yalnızca kadınlar değil, toplamda tarihin en dominant tenisçisi yaptı ve Roger Federer'i bile geride bırakmayı bildi.

Hayal etmemiştim!

Serena, bu başarısı için şunları söylüyor: "Gerçekten büyük bir sayı! Bu yaşıma kadar bu seviyede oynayabileceğimi düşünmezdim, şimdi de bırakma gibi bir düşüncem yok. Sadece tadını çıkarıyorum, olup olmadığını daha önce bilmediğim rekorları kırmaya devam etmek istiyorum." Galiba Serena söylediği gibi rekorları kırmaya devam edecek, en yakını da muhtemelen Steffi Graf'ın 22 Grand Slam'ini geride bırakmak olacak.

Serena, iki ay küçük olduğu Federer'e karşı üstünlüğü ele geçirdi. Erkeklerdeki rekabetten ötürü Serena'nın rekoru koruması büyük olasılık.

Federer

307 maç

Navratilova

306 maç
Konular Spor Haberleri