‘Taş’ kalpliler!

Ayağına 5 kiloluk kaldırım taşı bağlanarak denizin ortasında boğulmaya terk edilen caretta caretta, son anda kurtarıldı. Yat kaptanı Ramazan Kaya “Hayvan çok acı çekiyordu. Bu vicdansızlığı yapan insan olamaz” dedi.

‘Taş’ kalpliler!
Yeni Asır Gazetesi'nden Vural Efecik'in haberine göre Muğla'nın Marmaris ilçesinde ayağına 5 kiloluk kaldırım taşı bağlanarak ölüme terk edilen caretta carettayı yat personeli kurtardı. Olay, Marmaris Kadırga burnu açıklarında meydana geldi. Koylara mavi tura çıkan özel yatta kaptanlık yapan Ramazan Kaya, suda hareketsiz duran caretta carettayı fark edip tekne ile yaklaştı.

YÜZEREK UZAKLAŞTI

Şişme bot ile hayvanın yanına giden Kaya, önce yaralı zannetti. Ancak gerçek çok geçmeden anlaşıldı. Caretta carettanın ayağına ip dolanmıştı.

İpin ucunda ise 5 kilogram ağırlığında bir kaldırım taşı bağlıydı. Güçlükle bota alınan caretta carettanın ayağına bağlı olan ip kesildi. Özgürlüğüne kavuşturulan deniz kaplumbağası, çok geçmeden mavi sularda gözden kayboldu.

"1-2 SAATE ÖLÜRDÜ"

Bu vicdansızlığı kimin yaptığı ise şimdilik bilinmiyor. Kaya, "Hayvanın yan yan gittiğini gördük. Biz yaklaştıkça o kaçıyordu. Ancak çok yorulmuş ve nefes almakta güçlük çekiyordu. İpi yakaladığımızda 5 kiloluk bir kaldırım taşına bağlı olduğunu gördük. Kurtarmasaydık 1-2 saat içinde ölürdü. Bu vicdansızlığı yapanlar denizci olamaz. Bizler bu denizden ekmek yiyoruz ve canlıları korumak en büyük görevimiz olmalı" dedi.