Taşeron işçiye özel zam!..

720 bin taşeron işçinin özel sözleşmeli personel olarak devlete alınmasına yönelik düzenlemenin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Taşeron işçiye özel zam!..
Takvim'den Zübeyde Yalçın'ın haberine göre devlet, taşeron işçi çalıştıran firmaların zarara uğramasını önlemek için ellerindeki araç, alet ve makineleri satın olacak.

Özel sözleşmeli personel, memura yapılan kadar zam alacak. Asıl işi yapanlara ise özel artışlar yapılarak zaman içinde maaşları eşdeğer kadrolardakiler ile eşitlenecek.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Partili milletvekillerine üzerinde çalıştıkları taşeron yasa taslağı ile ilgili brifing verdi. Milletvekilleri, '1 Kasım 2015 itibarıyla kapsamdaki idarelerde çalışıyor olma' koşulunun mağduriyet yaratabileceğini, bunun 'yasa yürürlüğe girdiğinde' şeklinde değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

TAŞERON FİRMA BİTTİ

Ağbal bunun üzerine, "Tarih konusunda biz o zaman 1 Kasım'ı öngördük ama bu öneriler değerlendirilebilir" dedi. Ağbal, yeni sistemde artık taşeron firmaların olmayacağını, devletin ihtiyacı olduğunda ilanla eleman alınacağını bildirdi.