Taşeron işçiye tazminata garanti!

Sürekli işçi kadrosuna geçirilecek taşeron işçilerin ücret ve emeklilik başta olmak üzere hiçbir hak kaybı olmayacak, tazminatları korunacak.

Taşeron işçiye tazminata garanti!
Takvim'de yer alan habere göre taşeron işçilere kadro düzenlemesiyle ilgili detaylar netlik kazanıyor. Kadroya alınacak taşeron işçilerin ücreti değişmeyecek. Bu işçilerin ücret ile mevcut mali hakları aynen devam ettirilecek. Ayrıca kamudaki tüm sürekli işçilere ödenen yıllık 52 günlük tediye ücreti de verilecek. Yani kamu kurumlarındaki taşeron işçiler ikramiyeye kavuşacak.

İZİN DE KORUNACAK

Taşeron işçilerin hiçbir hak kaybı olmayacak. Taşeron firma kadrosundayken çalışılan süreler de kıdeme dahil edilecek. İzin hakları da korunacak. Halen SSK'lı olarak çalışan taşeron işçilerin, kamuya geçişte bu anlamda statülerinde de bir fark olmayacak. Yine SSK'lı bir biçimde çalışmalarına devam edecekler ve bu statüde emekli olabilecekler. Bu nedenle herhangi bir hak kaybı yaşamaları söz konusu olmayacak. Kadroya geçenler bulunduğu yerde mevcut işini yapmaya devam edecek. Tayin hakkı olmayacak, yer değişikliği yapılmayacak.

HAFTAYA MECLİS'TE

Taşeron işçilere yönelik yasal düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilmesi ve 3 ay içerisinde kadroya geçiş işlemlerinin tamamlanması planlanıyor.