Tatil heyecanı, trafiği felç etti!..

İstanbul’da 5 günlük bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyeler karayolu trafiğinde zaman zaman yoğunluğa neden oldu.

Tatil heyecanı, trafiği felç etti!..
İHA'nın haberine göre yoğunluğa hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler yolda kalırken bazı vatandaşlar da uzun süre araç beklemek zorunda kaldı.

Bayram tatili için erkenden yola koyulan İstanbullular, özellikle TEM, E5 ve D-100 karayolu üzerinde yoğun bir trafiğin oluşmasına neden oldu. İstanbullular 5 gün sürecek Kurban Bayramı tatili için yollara döküldü. Tatili memleketlerinde ve tatil yörelerinde geçirmeyi düşünenler karayoluyla Anadolu’ya, yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlarda havalimanlarına akın etti. Mesai bitimiyle birlikte trafiğe çıkan vatandaşlar, özellikle Anadolu istikametinde uzun araç kuyrukları oluşturdu.

İSTOÇ’TA BAŞLAYAN YOĞUNLUK FSM’YE UZANDI

TEM' deki trafik yoğunluğu İSTOÇ- Mahmutbey Gişeleri sapağından başlamak suretiyle, E5'teki trafik yoğunluğu ise Haliç Köprüsü'nden başlamak üzere artarak devam etti. Yoğunluk dolayısıyla İstanbul'un iki ana arteri üzerinde ise trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

HAZIRLIKSIZ YAKALANAN SÜRÜCÜ YOL ORTASINDA KALDI

Tatile çıkan bazı sürücüler, TEM Otoyolu üzerinde zor anlar yaşadı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde oluşan trafik Esenyurt’a kadar uzandı. Vatandaşlar durama isyan ederken bir sürücü trafik yoğunluğunu hesap edemeyince benzin bitti ve yol ortasında kaldı. Sürücünün imdadına haber çalışması yapan haberciler yetişti. Basın mensupları yolda kalan aracı itekleyerek emniyet şeridine çekilmesine yardımcı oldu.

Yolda kalan sürücü, “Çok fena trafik var. Halkalı’dan yola çıktım. Tam 3 saat oldu ve ancak Levent’e kadar gelebildim” dedi.

Bir başka vatandaş ise elindeki valiziyle TEM otoyolunda uzun süre beklemek zorunda kaldı. Arkadaşını beklediğini ifade eden bir vatandaş, “Amasya’ya gidiyorum. Kuzenimle anlaşmıştım ama hale aracıyla beni almaya gelemedi” diye konuştu.

Bazı sürücüler ise “7 saattir yoldayız. Bu trafikten bıktık. Artık üçüncü köprü yapılsın” diye isyan etti.

Öte yandan bazı çekicilerin yol kenarında olası bir duruma karşın hazır bekledikleri gözlendi. Bir çekicinin üzerinde ‘gülümse çekiyorum’ yazısı ise trafikte bunalan sürücülerin bir nebze de olsa gülmesine neden oldu.