TDK'dan Gülşen'e uyarı tweeti!..

Twitter'da Türk Dil Kurumu adıyla paylaşımlar yapan bir hesap, sosyal paylaşım sitesinin kullanıcılarını yazım yanlışları konusunda uyarmaya başladı.

TDK'dan Gülşen'e uyarı tweeti!..
Sözcü'de yer alan habere göre Twitter ‘da Türk Dil Kurumu adıyla paylaşımlar yapan bir hesap, sosyal paylaşım sitesinin kullanıcılarını yazım yanlışları konusunda uyarmaya başladı. TDK hesabının uyardığı isimlerden biri de ünlü şarkıcı Gülşen…

‘GÜLŞEN’ TWEETİ, BİNLERCE PAYLAŞIM ALDI

Popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter’da Türk Dil Kurumu adına açılan ve takipçileri tarafından büyük ilgi gören bir hesap, yazım yanlışı yapan kullanıcıları uyarıyor. Yaptığı paylaşımlar arasında gündeme dair göndermelerin de olduğu görülen Twitter kullanıcısı, kısa süre içerisinde fenomene dönüştü.

2010 yılında Twitter’a kayıt olduğu belirlenen ancak seri paylaşımlarına Mayıs ayında başlayan @TurkDilKurumu adlı hesap, aralarında medya ve sanat camiasının yakından tanıdığı isimlerin de yer aldığı birçok kişiyi, yazım yanlışları ve dilbilgisi konusunda uyarma amacını taşıyor.

Özellikle gençler arasında yoğun olarak kullanılan sosyal medya kanalları ve bu mecralara özgü geliştirilen ‘yeni’ Türkçe, uzun bir süredir yetişkin kullanıcılar tarafından eleştiriliyordu. Bu mecralarda Türkçe’nin yapısının bozulduğunu ve dilbilgisi kurallarının deformasyona uğradığını öne sürenler için oldukça anlamlı olacağa benzeyen söz konusu hesap, şimdiden 15 bine yakın takipçiye sahip durumda.

Hesabın parodi mi, gerçek mi olduğu konusunda henüz net bir bilgi bulunmazken, yaptığı paylaşımlar ise Twitter kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görmüşe benziyor. Hesabın 28 Mayıs tarihinde şarkıcı Gülşen’in ‘Yatcaz kalkcaz ordayım’ şarkısı ile ilgili yaptığı paylaşımın ise binlerce Twitter kullanıcısı tarafından ‘retweet’ edildiği görülüyor.