Tecavüz davasında şok karar

İzmir'de, gideceği yere götürme bahanesiyle kamyonetlerine aldıkları üniversite öğrencisi E.E. adlı genç kıza köprü altında tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan ...

Tecavüz davasında şok karar

İzmir’de, gideceği yere götürme bahanesiyle kamyonetlerine aldıkları üniversite öğrencisi E.E. adlı genç kıza köprü altında tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan A.Y. ve G.M., çıktıkları son duruşmada 14 yıl 2’şer ay hapse mahkum edildi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklulukta geçen süre ve temyiz aşamasının uzun süreceği ihtimalini göz önünde tutup sanıkları tahliye etti.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya mağdure E.E., katılmadı. Haklarında 24’er yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar A.Y. ile G.M. ise duruşmaya geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Savcı Kazım Arapoğlu, sanıklar G.M. ve A.Y’nin "Nitelikli cinsel saldırı" ve "Cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama" suçlarından cezalandırılmalarını, diğer suçlardan beraatlerini talep etti. Mağdure E.E’nin avukatı Can Canbek de sanıkların cezalandırılmasını istedi. Sanıklar son sözlerinde suçsuz olduklarını, uzun zamandır tutuklu olduklarını ve tahliye edilmelerini istedi. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından her iki sanığı "Nitelikli cinsel saldırı " suçundan 9 yıl 2’şer ay, "Cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama" suçundan da 5’er yıl toplam 14 yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, gerekçeli kararını sonra yazacağını belirtip sanıkların tutuklulukta geçen süre ve temyiz aşamasının uzun süreceği ihtimalini göz önünde tutup sanıkları tahliye etti. Mağdurenin avukatı Can Canbek, tahliye talebine itiraz edeceklerini söyledi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ıncı İhtisas Dairesi’nden gelen raporda, mağdure E.E’nin olaydan dolayı (Travma sonrası stres bozukluğu ve depresyon) denilen psikiyatrik bozukluğun tespit edildiği belirtilmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 21 Kasım 2010’da, saat 05.00 sıralarında İzmir Kuzey Çevre Yolu Bornova geçişi viyadükleri altında meydana geldi. Eğitim masraflarını karşılamak için Alsancak semtindeki barda çalışan üniversite öğrencisi 25 yaşındaki E.E., Hocazade Camisi karşısındaki otobüs duraklarında zaman zaman karşılaştığı İ.O.D. ile otobüs beklediği sırada, yardım etme bahanesiyle önlerinde duran 2 kişinin araçlarına bindi. Yola çıktıktan kısa süre sonra iki zanlı, gençlerden İ.O.D.’yi tartakladıktan sonra yola attı. Bu sırada inmeye çalışan E.E.’yi zorla kamyonette tutan 2 kişi viyadüklerin altında durdu. Burada E.E.’yi dövüp defalarca tacavüz eden iki saldırgan, daha sonra yaşadıklarını polise anlatmaması için bir kez daha dövüp tehdit ederek metro istasyonunda bıraktı. Yarı baygın halde vatandaşlarca bulunan E.E.’nin anlattıkları ve araca ait plaka bilgisinden yola çıkan polis ekipleri, tecavüz zanlıları 32 yaşındaki A.Y. ile 25 yaşındaki G.M.’yi yakaladı.

E.E. ile para karşılığında birlikte olmak için anlaştıklarını ileri süren iki zanlı, hastaneden tecavüz bulgularının yer aldığı raporun alınması ve işlemlerin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.