Tek hedef galibiyet!

Arnavutluk’un İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadı’ndaki maç 21.45’te başlayacak...

Tek hedef galibiyet!
Yeni Asır'da yer alan habere göre A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 6. maçında bugün deplasmanda Kosova ile çok kritik bir 90 dakikaya çıkacak. 13 puanla ilk sıradaki Hırvatistan'ın 5 puan gerisindeki ay-yıldızlıların gruptaki iddiasını sürdürebilmesi için bugün galip gelmesi gerekiyor. Kosova'da UEFA standartlarına uygun stat bulunmaması sebebiyle mücadele Arnavutluk'un İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadı'nda oynanacak.

Saat 21.45'te başlayacak karşılaşma, TV8'den yayınlanacak. Mücadelede, Çekya Futbol Federasyonu'ndan hakem Miroslav Zelinka düdük çalacak. Zelinka'nın yardımcılıklarını Ondrej Pelikan ve Jan Patak yapacak. Maçın 4. hakemi Radek Prihoda olacak.

Gruptaki diğer maçlarda ise 21.45'te Finlandiya-Ukrayna ve İzlanda-Hırvatistan karşılaşmaları oynanacak.

549. kez sahadayız

A Milli Takımımız, Kosova ile yapacağı maçla 549. maçına çıkacak. Milli Takım, 288'i resmi, 260'ı özel olmak üzere 548 maçta, biri hükmen olmak üzere 207 galibiyet aldı, 127 kez berabere kaldı, 214 kez de yenildi.

4 maçtır yenilgi görmedik

A Milli Futbol Takımımız, yaptığı son 4 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini 9 Ekim 2016'da İzlanda karşısında alan Milliler, o tarihten sonra yaptığı 2'si özel, 2'si resmi maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Bu karşılaşmalarda 7 gol atan milliler, kalesindeki sadece 1 gole engel olamadı. Ay-yıldızlı ekip, 2017 yılında yaptığı 3 maçta ise 2 galibiyet, 1 beraberlik alırken, henüz mağlubiyet yaşamadı.

Türkiye 25.
Kosova 173.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye, Kosova'nın oldukça üstünde bulunuyor. FIFA'nın haziran ayı değerlendirmesine göre, Türkiye, 855 puanla 25. basamakta yer bulurken, 112 puanlı Kosova 173. sırada yer aldı. FIFA'ya 13 Mayıs 2016'da üye olan Kosova, henüz resmi maç galibiyeti elde edemedi. İlk resmi maçını 5 Eylül 2016'da 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Finlandiya ile yapan Kosova, rakibiyle 1-1 berabere kaldı.
Kosova Milli Takımı, o müsabakadan sonra yaptığı 4 karşılaşmayı da kaybetti.
Tarihindeki 6. resmi maça çıkacak Kosova, bu müsabakalarda 1 beraberlik, 4 yenilgi gördü. Bu maçlarda rakip fileleri 2 kez havalandırabilen Kosova, kalesindeki 14 gole engel olamadı.

Tam destek

A Milli Takımımızın, bugün Kosova ile oynayacağı mücadeleye taraftarlarımız büyük ilgi gösterecek.
Arnavutluk'un İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadyumu'nda oynanacak maçın Türkiye'ye ayrılan biletleri günler öncesinden tükenmişti. taraftarkulubu.tff.org sitesinden satışı gerçekleştirilen biletlerinin fiyatı 30 TL olarak belirlenmişti.
Konular Spor Haberleri