TEK TAŞ YETMEDİ ADA ALDI!

Virgin şirketlerinin maceraperest sahibi Richard Branson, eşi için satın aldığı Karayipler’deki Necker Adası’nda Hello! dergisini ağırladı..

TEK TAŞ YETMEDİ ADA ALDI!

Branson, 1976 yılında Necker Adası’nı aldığından beri çalışarak burayı günden güne daha lüks bir yer haline getirmiş. Robert De Niro’dan Mariah Carey’e ünlü yıldızların gözde lokasyonlarından biri burası. Peki Virgin Group’u buradan idare etmek ne kadar kolay?
“Çok kolay” diye cevaplıyor Branson bu soruyu ve ekliyor: “Denizden tuttuğumuz sarı ton balığını ve yaptığımız salatayı hep birlikte akşam yemeğinde yerken adanın muhteşem manzarası, turkuvaz rengindeki deniz, bizleri mest ediyor. Hamağımda çalışıyor olsam da çok fazla seyahat ediyorum.”   
    
Kendisini ailesine adamış bir baba olan Branson, çocuklarının günün birinde işleri devralacağını umuyor. Bir sonraki yaş gününde çocukları Sam ve Holly’le birlikte ‘kite boarding’ yapacaklarını gülerek anlatan Branson, “Gelecek yıl benimle English Channel’da yayınlanan yarışmada mücadele edecekler. Birlikte biraz macera yaşayacağız” diyor.

Sir Richard, 60’ıncı yaş gününüzde ‘kite boarding’le ilgili bir rekor kırmayı düşünüyor musunuz? 

- Öyle bir şey düşünmüyorum ama ailemle birlikte çok eğleneceğimiz bir gün olacak. Önce ‘Arctic crossing’ yapacağız. Çocuklarım Holly ve Sam’le transatlantik gemicilik rekorunu kırmak için bir seyahate çıkacağız. Üçümüz geçtiğimiz yıl bunu denedik ama olmadı. Birlikte çok fazla şey yapıyoruz. 15 ya da 60 yaşında olsanız da kendinizi yıpratmadığınız sürece bir genç gibi spor yapabileceğinizi ve enerji sarf edebileceğinizi düşünüyorum. Bedenim beni terk edene kadar böyle yaşamaya devam edeceğim.

Eşiniz Joan’ı Necker Adası’nda yaşamaya nasıl ikna ettiniz?    

- İngiliz Virgin Adaları’na ilk geldiğimde 26 yaşındaydım. O tatlı hanımefendinin benim eşim olması için çok çaba sarf ettim. Eğer onun için bir ada alırsam onu etkileyebileceğimi düşündüm. ışe yaradı ki 32 yıldır burada yaşıyoruz ve mutluyuz. Gördüğünüz gibi, burası tam anlamıyla bir cennet.

BİRBİRİMİZE VE BU ADAYA AŞIĞIZ

Holly sizinle birlikte mi çalışıyor?

- O konvansiyonel tıp üzerine çalışıyor, bir doktor olacak. NHS hekimlerini tek bir çatı altında toplamayı düşünüyor. Bu, hükümetin de desteklediği bir proje. Halen tıpla ilgili çalışıyor olsa da bir gün Virgin’de çalışacağını düşünüyorum, çünkü bu, geçmişte yaptığı her şeyden farklı olacak.

Holly ve Sam’e verdiğiniz tavsiyeler neler?

- Onlardan ilk olarak kendileriyle gurur duymalarını istiyorum. Holly, yedi yıl boyunca doktor olmak için eğitim aldı ve Sam de küresel ısınmayla ilgili dokümanlar hazırlıyor. Kendi kanatlarıyla uçmalı, aksi takdirde kendini babasının boyunduruğu altında hisseder. Onlardan kendi tutkularının peşinden giderek kendi başarılarının altına imza atmalarını istiyorum. Hayat böyle eğlenceli oluyor. Bence çok şanslılar, çünkü Joan ve ben çok mutluyuz. 32 yıldır birlikteyiz ve böylece onlar istikrarın ne demek olduğunu biliyorlar. Umarım çocuklarım da ilişkilerinde bu kararlılığı ve istikrarı sağlayabilirler.

Başarılı evliliğinizin ardındaki sır nedir?

- Birbirimize tam anlamıyla aşığız ve bu adaya da aşığız. Burada büyüyen iki harika çocuğumuz var ve çok mutluyuz.

KENDİNİZİ FAZLA CİDDİYE ALMAYIN

Bir fenomen haline gelen başarınızın ardında yatan sırlar nedir?

- Çoğu iş insanının yaptığı gibi kendinizi fazlasıyla ciddiye alırsanız, iyi iş çıkaramazsınız. Çünkü çalışanlarınız sıkılır ve işin çok sıkıcı olduğunu düşünür. Yönetici kendisini rahat bırakıp mutlu olursa, bu durum şirkete de yansıyacaktır ve herkes güzel vakit geçirecektir. Hayatımızın büyük kısmını iş için harcıyoruz, bu durumda işteyken eğlenmeliyiz. Çalışanlarınız eğleniyorsa, müşterilerinizin de keyfi yerine gelir.

Şirketinizin iş tanımları çok farklı. Aralarında genel bir bağ var mı?

- Çok farklı alanlarda çalışıyoruz ama bizim için önemli olan eğlenmemiz ve mutlu olmamız. Virgin şirketlerinin hepsinin ortak özelliği budur. Büyük şirketleri alıp sallamak ve onların durumlarını daha iyi bir konuma getirmek için çalışıyoruz ama bu (Kite Jam’den bahsediyor) çok havalı. Bu da işin eğlenceli tarafı.

MİNİ BİR MADAGASKAR İNŞA ETTİRİYORUM

İngiliz Virgin Ada grubu içinde en son satın aldığınız Moskito’dan bahseder misiniz?

- Son planı bekliyoruz ve sonrasında çalışmaya başlayacağız. Küresel ısınmanın ciddi önem sarf ettiği şu günlerde, adayı yaparken bazı şeyleri göz önüne almak durumundayız. Orayı bir tür mini Madagaskar yapmayı planlıyoruz. Madagaskar maymunlarının yaşayabileceği, tam ortasında inanılmaz güzellikte yağmur ormanları var. Onların vahşi yaşamı sürdürmelerini sağlayacağız. Büyük bir kelebek parkı yapmak istiyorum. Uzun süre kullanılabilir ahşapla inşaatı yapacağımız kesin. Rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanacağız. Tüm bunların bitmesi bir ya da iki yıl alacak.

Hello!