Tekerlekli sandalyeye kurdele meclis gündeminde

Engelli vatandaşın akülü arabası törenle teslim edildi...

Tekerlekli sandalyeye kurdele meclis gündeminde

Giresun’da engelli bir vatandaş için alınan akülü aracın kurdele kesilerek bir törenle teslim edilmesini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis’te soru önergesi verdi.

Önergesinde durumun trajikomik olduğunu belirten CHP Engelliler Üst Kurulu Üyesi Güven, hükümetlerin temel görevlerinin engellilerin sorunlarını çözmek olması gerekirken AK Parti’nin seçim yatırımı haline getirdiğini ve şov yaptığını söyledi. Akülü araç için yapılan töreni ve yarattığı etkiyi aktaran Güven, “Giresun’un Duroğlu Beldesi’nde, AKP il ve ilçe yöneticileri ile belediye başkanı, engelli bir kadının oturduğu akülü engelli aracına gerilen kurdeleyi ellerindeki dört makasla hep birlikte kesti. Vatandaşlar tarafından onur kırıcı bulunan etkinliklerinmaalesef artık sürekli ve olağan hale geldiği gözlemleniyor” ifadesini kullandı. Güven önergesinde şu sorulara da yer verdi:

Engelli vatandaşın akülü arabası törenle teslim edildi

- Vatandaşlar tarafından toplanan parayla bedensel engelli vatandaşa alınan akülü engelli aracının bir AKP organizasyonuna dahil edilmesi bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir?

- Engelli aracı teslimi öncesi kurdeleli açılış töreni düzenlemek bakanlığınızca engelli için onur kırıcı bulunmamaktamıdır?

- Talepte bulunan tüm bedensel engellilere Sosyal Güvenlik Kurumu’nca akülü engelli aracının ücretsiz verilmesi gerektiğini düşünmüyormusunuz? Devletin temel görevlerinden biri değilmidir?

AHT