Tekirdağ'da büyük operasyon!

Tekirdağ polisi dün yaptığı operasyonda İçişleri Bakanlığınca üzerine ödül konulan terörist Şerif Turunç’u Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü yakınlarında istihbarat çalışması yaparken suçüstü yakalamıştı. Turunç’un birlikte hareket ettiği ikinci terörist de akşam saatlerinde ölü olarak ele geçirildi.

Tekirdağ'da büyük operasyon!
Hürriyet'te yer alan habere göre polis, Tekirdağ terminalinde kamera görüntülerini izledi. Kamera görüntülerinden İkinci bir teröristi tespit etti. Kamera görüntülerinden aranan isimler arasında olduğu belirtilen bu şahın Bilgehan K. olduğu belirlendi. İldeki tüm kaçış noktaları kapatıldı. Yapılan teknik çalışmada Bilgehan K.'nın Tekirdağ Muradiye kırsalında olduğu tespit edilince bu bölgeye Özel Harekat Polisleri gönderildi. Teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verdiği belirtilen Bilgehan K.etkisiz hale getirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın operasyonu bizzat kendisi yönetti.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, teröristin "teslim ol" çağrısına silahla karşılık verdiğini söyledi. Teröristin teslim olmamak için yarım saat çatıştığını kaydeden Aydın, "Şahıs Muratlı ilçesinde ekiplerimizin, dur ihtarına uymadı. Mesire alanında teslim ol çağrısına silahla karşılık verince çatışma çıktı.

Olay yerine özel Harekat ekipleri ve TEM Şubesi ekipleri sevk edildi. Yaklaşık yarım saat süren çatışmanın ardından etkisiz hale getirildi. Bölgedeki metruk bir binada ele geçiren şahsa ait çanta bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, araştırmasını sürdürüyor"
dedi.

TERÖRİSTİN CESEDİ, ADLİ TIBBA SEVK EDİLDİ

Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’nde polisin ’teslim ol’ çağrısına ateş ederek karşılık veren ve öldürülerek etkisiz hale getirilen DHKP/C’li terörist Bilgehan K.'nın cesedi, olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Teröristin metruk binaya bıraktığı çanta ve poşet ise terör ekiplerince incelemeye alındı. Soruşturma sürüyor

ÇANTASINDAN CEHPANE ÇIKTI

Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’nde ölü olarak ele geçirilen DHKP/C’li Bilgehan K.'nın metruk binaya attığı çantasından cephane çıktı. Üzerindeki el bombası ve tabancanın yanı sıra çantasından sahte kimlik, seyyar dipçikli kaleşnikof otomatik tüfek ve ona ait 60 mermi ele geçirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Tekirdağ'da büyük operasyon!