Tel Aviv ve Batı Şeria'da bıçaklı saldırılar!..

Tel Aviv'de bıçaklı saldırıda yaralanan İsrail askerinin hastanede öldüğü bildirildi. Batı Şeria'da meydana gelen bıçaklı saldırıda ise İsrailli bir genç kız yaşamını yitirirken, 2 İsrailli yaralandı.

Tel Aviv ve Batı Şeria'da bıçaklı saldırılar!..
Hürriyet'te yer alan habere göre İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "20 yaşındaki Almog Shilony, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Shilony, bugün Tel Aviv'deki Hahagana Tren İstasyonu'nda Filistinli bir kişi tarafından bıçaklanmıştı" denildi.

Açıklamada, saldırganın 18 yaşındaki Nabluslu bir Filistinli olduğu belirtildi.

İsrail Emnniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld de yaptığı açıklamada, "Olayın terör saldırısı olduğu onaylandı. Şüpheli gözaltına alındı. Polis olayın arka planını araştırıyor" demişti.

BİR SALDIRI DA BATI ŞERİA'DA

Batı Şeria'da bir Filistinlinin 3 İsrailliyi bıçakladığı iddia edildi. İsrail polisinin konuya ilişkin açıklamasında, "Meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişinin öldüğü, iki İsraillinin yaralandığı, saldırganın ise polis tarafından vurulduğu" bilgisine yer verildi.

SALDIRIYI FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ ÜSTLENDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi, Batı Şeria'daki "Alon Shvut" yerleşim biriminde 1 İsrailliyi öldüren 2 İsrailliyi yaralayan kişinin kendilerine mensup bir "mücahit" olduğunu açıkladı.

İslami Cihad'dan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kenti kuzeyinde hareket mensubu bir mücahidin gerçekleştirdiği operasyonu tebrik ediyoruz" denildi.

Söz konusu saldırının ve Tel Aviv'de bir askerin ağır yaralandığı olayın "operasyon" olarak nitelendirildiği açıklamada, 'bunların İşgalci İsrail'in Kudüs'teki ihlallerine ve Filistinli Hayreddin Hamdan'ın öldürülmesine karşı bir cevap olduğu' bildirildi.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Tel Aviv ve Batı Şeria'daki bıçaklı saldırılara ilişkin, "Seçimle işbaşına gelmiş yetkililere, her siyasi çizgiden tüm liderlerimize birlik çağrısında bulunuyorum" dedi.

Rivlin, basına yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerine güven duyduğunu belirterek "Biz, normal hayatımıza dönene kadar dinlenmeyecekler. Bu korkunç günde, en değerli parçalarını kaybeden aileye en içten başsağlığı dileklerimi, yaralılara ise en kısa zamanda iyileşmeleri temennilerimi iletiyorum" diye konuştu.

Ülke olarak zor günler geçirdiklerini ifade eden Rivlin, "Seçimle iş başına gelmiş yetkililere, her siyasi çizgiden tüm liderlerimize birlik çağrısında bulunuyorum" ifadesini kullandı.