Telefon dolandırıcısı 600 bin TL çarptı!..

"Terör örgütüne üyesiniz" diyerek kandırdığı kişiden, yaklaşık 600 bin lira alan tele-dolandırıcı Kocaeli'de Yunus Timlerinin rutin kontrolleri sırasında yakalandı.

Telefon dolandırıcısı 600 bin TL çarptı!..
Sabah'ta yer alan habere göre İstanbul Beykoz'da bir kişiyi telefonla arayıp yaklaşık 600 bin lira dolandıran şüpheli, Kocaeli'de polis kontrolleri sırasında paralarla birlikte yakalandı.

Gebze'de dün rutin kontroller sırasında Yunus timleri, durdurdukları bir araçta yüksek miktarda nakit para ve çok sayıda ziynet eşyası bulunca sürücü Mustafa Y.'yi gözaltına aldı.

Teledolandırıcı olduğunu itiraf eden Mustafa Y.' paranın İstanbul'un Beykoz ilçesinde ikamet eden G.F'ye ait olduğunu söyledi. Mustafa Y. ifadesinde G.F.'yi telefonla arayarak terör örgütüne üye olduğunu, kayıtlarının silinmesi için para getirmesi gerektiğini söylediğini belirterek, G.F.'nin bir poşet içerisinde 101 bin 995 euro, 7 bin 700 dolar, 225 bin 900 lira, 2 inci kolye, 1 altın bilezik, 7 parça altın kolye bileklik, 4 altın yüzük ve 15 altın küpeyi belirledikleri yere bıraktığını kaydetti.

Yapılan işlemler sonrası şüpheli İstanbul'a gönderildi. Ele geçirilen nakit para ve ziynet eşyaları Gebze'ye gelen G.F'ye teslim edildi.