Telefonların şarj ömrü iki katına çıkıyor

SolidEnergy’nin buluşu olan yeni teknoloji piller akıllı telefonlar nedeniyle günlük hayatta sıklıkla şikayet ettiğimiz telefon pillerini tarihe karıştıracak...

Telefonların şarj ömrü iki katına çıkıyor
Yeni Asır'da yer alan habere göre inanması zor da olsa, iki kat güçlü pillerin gerçeğe dönüşmesine aylar kaldı! İsmini daha önce de duyduğumuz, yakında üretimine başlanacak olan yeni bir pil teknolojisi, 2017 başı itibariyle telefonlarımızın pil ömrünü ikiye katlayabilir. Massachusetts Institute of Technology öğrencileri tarafından kurulan SolidEnergy'nin buluşu olan pil, anotsuz çalışıyor ve şarj yoğunluğunu bugünkü lityum iyon pillerin iki katına çıkarabiliyor.

​İlk deneme drone'larda

Güvenlik testlerinden geçen ve otomobillerde, telefonlarda, giyilebilir teknolojilerde ve diğer taşınabilir cihazlarda kullanılmak üzere olduğu söylenen teknolojinin Kasım'da çıkacak drone'larda kullanılması planlanıyor.

Yeni teknoloji piller hakkında bilgi veren SolidEnergy CEO'su Qichao Hu, "İki kat enerji yoğunluğu sayesinde pil boyutunu yarısına düşürebilir, ancak cihazın yine aynı süre dayanmasını sağlayabiliriz. Veya pilin boyutunu lityum iyon pil ile aynı tutarak, pil ömrünü iki katına çıkarabiliriz" dedi.

Yeni pile, pillerde sıkça kullanılan grafitin yerine çok ince bir lityum-metal folyo yerleştiriliyor.

Daha küçük olan folyo, normal hücrelerden daha fazla iyon saklayabiliyor. Ekim 2015'te teknolojiyi göstererek yatırımcılardan 12 milyon dolar toplayan SolidEnergy, artık piyasaya çıkmak üzere.