Teoman: "Geçmişte yaşamak isterdim"

"...Geçmişte yaşamak isterdim. Yaşadığım çağ bana güzel gelmiyordu. Tarzan, kovboylar, kızılderililer, babam, Atatürk ve diğer kahramanların hepsi geçmişte yaşamışlardı ve ben geç doğarak hepsini kaçırmıştım."

Teoman: "Geçmişte yaşamak isterdim"

Ünlü rock şarkıcısı Teoman, sokak edebiyat dergisi Bavul'un Mayıs sayısında bir roman karakteri olarak işlendiği röportajıyla yer aldı.

Sanatçının yazdığı şarkılar ve yarattığı kahramanlar ile ilişkisinin bir öykü formatında anlatıldığı "Bir Roman Karakteri Olarak Teoman" başlıklı röportajda, ünlü rockçının kişisel dünyasına dair pek çok dikkat çeken bilgi yer aldı.

Teoman "İstasyon İnsanları" şarkısının hikayesinin nasıl ortaya çıktığını "Ruhi babamın adı. Aslında nüfus cüzdanında Hasan Basri, fakat doğduğundan beri herkesin bildiği isimle Ruhi. Babamın adıyla yazmak istedim 'İstasyon İnsanları'nı" sözleriyle anlatırken İstasyon İnsanları şarkısında kendi 8 yaşından çok bilginin yer aldığını da sözlerine ekledi.

"Geçmişin daha güzel olduğu hayaliyle büyümüştüm"

"Annesi ve anneannesiyle yaşayan bir çocuk olarak babamın nerede olduğunu sorduğumda aldığım cevap; 'Cennet'te' idi. O yüzden şarkıda geçen ve sonunda otoparka dönüşen plajın adı Cennet Plajı" diyen Teoman sözlerine "Ben küçücükken bile nostaljik bir çocuktum. Geçmişin daha güzel olduğu hayaliyle büyütülmüştüm. Sevdiğim her şey geçmişte idi. Annem Tarzan filmlerini anlatırdı bana, Meydan Larousse ansiklopedisinde Tarzan’ın fotoğraflarına -onu oynayan oyuncu Johnny Weismuller aslında- bakardım. Ve geçmişte yaşamak isterdim. Yaşadığım çağ bana güzel gelmiyordu. Tarzan, kovboylar, kızılderililer, babam, Atatürk ve diğer kahramanların hepsi geçmişte yaşamışlardı ve ben geç doğarak hepsini kaçırmıştım" diyerek devam etti.  

Geçen yılların kendisine hüzünlü geldiğini ve birçok şeyin artık bir anlamı olmadığını söyleyen Teoman müzikal kariyerini de yavaş yavaş paketlemeye karar verdiğini dile getirerek "Geleceğe dair umut yok şimdi. Hayaller yok, sadece ve ancak planlar var artık" dedi.