Tepki çeken paylaşım: "Hayır diyenleri bekliyoruz!'

Düzce'de S.A. adlı gencin, bir arkadaşıyla ellerinde tabancayla meydanda çektirdikleri fotoğrafı, "Başkanlık sistemine ’Hayır’ diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız" notuyla Facebook hesabından paylaşması tepki çekti.

Tepki çeken paylaşım: "Hayır diyenleri bekliyoruz!'
Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Düzce'de S.A. adlı gencin, bir arkadaşıyla ellerinde tabancayla meydanda çektirdikleri fotoğrafı, “Başkanlık sistemine ’hayır’ diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız” notuyla Facebook hesabından paylaşması üzerine jet hızıyla soruşturma açtı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.Cumhuriyet Başsavcılığı, Düzcede S.A. adlı gencin, bir arkadaşıyla ellerinde tabancayla meydanda çektirdikleri fotoğrafı, “Başkanlık sistemine ’hayır’ diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız” notuyla Facebook hesabından paylaşması üzerine jet hızıyla soruşturma açtı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

Başsavcılığın soruşturmayı “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan açtığı ve bu kişilerle ilgili gözaltı kararı verildiği belirlendi.

Düzce’de oturan S.A., 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentte demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Anıtpark Meydanı’da, bir arkadaşıyla ellerinde tabanca ile çektirdikleri fotoğrafı, sabah saatlerinde sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında paylaştı. S.A.’nın, “Başkanlık sistemine ’hayır’ diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız” notuyla paylaştığı fotoğraf tepki çekti. S.A., tepkiler üzerine bir süre sonra fotoğrafı sayfasından kaldırdı.

GÖZALTINA ALINDILAR

19 yaşındaki S.A. ve yanındaki arkadaşı lise öğrencisi 17 yaşındaki G.E., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. S.A. ve lise öğrencisi G.E.’nin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda, fotoğrafta ellerinde bulunan ve kurusıkı olduğu belirlenen tabancalara el konuldu. Emniyete götürülen S.A. ve G.E., ifadelerinde daha önce başka bir yerde çektirdikleri fotoğrafı photoshop programını kullanarak Anıtpark Meydanı fotoğrafı ile birleştirdiklerini söyledi.


Tepki çeken paylaşım: "Hayır diyenleri bekliyoruz!'