Terör mağduru öğrencilerin devamsızlıkları siliniyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak’ta terör nedeniyle okula gidemeyen öğrencilerin devamsızlıklarını yok sayacak. İlgili genelge illere gönderildi.

Terör mağduru öğrencilerin devamsızlıkları siliniyor
Hürriyet'te yer alan habere göre Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör operasyonları nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için yeni bir düzenlemeye gidildi. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından imzalanan ve illere gönderilen genelgeye göre Diyarbakır´ın Sur ilçesi, Mardin´in Dargeçit, Derik, Nusaybin ilçeleri, Şırnak merkez, Cizre, İdil, Silopi ilçeleri ve Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde okula gidemeyen öğrencilerin devamsızlığı “yok” sayılacak.

Terör mağduru öğrenciler için yönetmelikte yer alan, “Öğrenciler her dersten en az iki yazılı sınava katılmak zorundadır” şartı da kaldırıldı. İkinci dönem bazı derslerden puanı olmayan öğrencilerin başarı durumları, bu dersler için birinci dönem puanına göre hesaplanacak. İkinci dönem okula devam edemeyen öğrenciler yaz tatilinde veya gelecek eğitim öğretim yılında destekleme ve yetiştirme kurslarına alınacak.

Birinci ve ikinci dönem ders puanına göre bir üst sınıfa geçemeyecek durumda olan öğrencilerin bir üst sınıfa geçirilmesine veya sınıf tekrarına Şube Öğretmenler Kurulu’nca karar verilecek.

Yapılan düzenlemeler sadece bu eğitim öğretim yılı için geçerli olacak.