Terör örgütü PKK Furkan’ı öldürdü!

Üniversite öğrencisi Furkan Kocaman, değişim programı ile gittiği Polonya’da terör örgütü PKK sempatizanı tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü.

Terör örgütü PKK Furkan’ı öldürdü!
Sabah Gazetesi'nden Halit Turan'ın haberine göre Konya Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Furkan Kocaman, Erasmus programı çerçevesinde yaklaşık bir ay önce Polonya'nın Wroclaw kentine gitti. Furkan, geçtiğimiz cumartesi akşamı Wroclaw kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde arkadaşlarıyla yemek yerken bir süredir kendisini izleyen kişi yanına geldi.

Belinden çıkardığı bıçakla Kocaman'ı boğazından bıçaklayan zanlı, elindeki bıçağı etrafa savurarak kaçmaya başladı. Aldığı 3 bıçak darbesiyle yere yığılan Kocaman, olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaya olarak kaçmaya çalışan saldırgan alışveriş merkezinden itibaren peşine düşen vatandaşlar tarafından takip edilerek yakalandı.

AİLESİ YIKILDI

Türk vatandaşı olan 29 yaşında zanlının, PKK terör örgütü sempatizanı olduğu belirtilirken, acı haberi alan Konyalı Furkan Kocaman'ın ailesi yıkıldı. Karatay İlçesi Hacı Hasan Mahallesinde yaşayan Tuhafiyeci Celalettin ve Ayşegül çiftinin iki çocuklarından biri olan Furkan'ın cenazesinin Polonya'da yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenildi. Kocaman'ın restoranda birlikte yemek yediği arkadaşı polise verdiği ifadesinde Furkan'ın kendisine saldıran kişiyi olay günü birçok kez gördüğünü ve kendilerini takip ettiğini düşündüğünü söylediği öğrenildi.

'ÇALIŞKAN BİR ÖĞRENCİYDİ'

Kocaman'ın baba ocağına taziye çadırı kurulurken, Selçuk Üniversitesi genç öğrencinin katledilmesiyle ilgili mesaj yayınlandı. Furkan'ın Köprübaşı Mahalle Muhtarı olan dedesi Hüseyin Özgül, "Torunum bir ay önce Polonya'ya gitmişti. 7 arkadaşıyla birlikte yemek yerken olay yaşanmış. Katilin PKK'lı olduğu öğrendik. Furkan kimseye zararı olmayan, çalışkan bir öğrenciydi" dedi.

Terör örgütü PKK Furkan’ı öldürdü!

Şubat ayında da ise PKK'ya kucak açan Belçika'da örgütün polis eşliğinde yaptığı yürüyüşün ardından başlayan olaylar sonrasında Konyalı Emre Söğütlü (28) yeğeniyle birlikte sokak ortasında kurşun yağmuruna tutularak öldürülmüştü.