Terör örgütünden kızlara şantaj

Emniyet güçlerine teslim olan bir terörist, üniversite için gittiği şehirde uygunsuz fotoğrafları çekilen bir genç kızın şantajla örgüt eylemlerinde kullanıldığını ve örgüt mensuplarıyla ilişkiye girmeye zorlandığını anlattı.

Terör örgütünden kızlara şantaj
İHA'nın haberine göre Emniyet güçlerine teslim olan Soreş kod adlı terörist, ifadesinde örgüte eleman temini sürecini ve örgüt içinde şahit olduğu olayları anlattı. Üniversite okumak için başka bir şehre giden ve ailesi kendisiyle ilgilenmediği için yalnız yaşayan bir genç kızın arkadaş ortamında örgüt sempatizanı bir genç ile yakınlaştığını, genç kızın sahipsiz olmasının suiistimal edilerek örgüte müzahir bir arkadaş çevresine dahil olduğunu belirten terörist, daha sonra genç kızın haberi olmadan uygunsuz fotoğraflarının çekildiğini, kendisine şantaj yapıldığını, tehdit edilerek örgüt eylemlerinde kullanıldığını ve hatta istemediği halde diğer örgüt mensuplarıyla ilişkiye girmeye zorlandığını aktardı.

Terörist ifadesinde ayrıca, sosyal medyada fotoğraflarının yayılmasından korkan ve yaşadığı olayların etkisiyle toplumun kendisini kabul etmeyeceğine inandırılan genç kızın yaşadığı çaresizlik sonucu bunalıma girdiğini ifade etti.