Terör zanlısı intihar etti!

Almanya'da bombalı saldırı yapacağı şüphesiyle gözaltında alınan Suriyeli Jaber Albakr, kaldığı cezaevinde intihar etti.

Terör zanlısı intihar etti!
Habertürk'te yer alan habere göre Almanya'nın terör eyleminde bulunacağı şüphesiyle Leipzig kentinde yakalanan Suriyeli Jaber Albakr adlı zanlının kaldığı cezaevinde intihar ettiği bildirildi.

Alman Haber Ajansı (DPA) 22 yaşındaki Albakr'ın hücresinde kendini asarak hayatına son verdiğini duyurdu. Avukat Alexander Hübner Alman medyasına yaptığı açıklamada, Almanya'da böyle bir şeyin meydana gelmesini ''skandal'' olarak niteledi.

Hübner ayrıca daha bugün cezaevi müdür yardımcısıyla telefonda görüştüğünü ve Albakr'ın hücresini sık sık kontrol edileceği garantisini verdiğini vurguladı.

Pazartesi günü Leipzig'te yakalanan Albakr'ın ilk kez 19 Şubat 2015'de Münih'te sığınmacı olarak kayıt altına alındığını, bir gün sonra da Chemnitz kentindeki Göç ve Mülteci Dairesi'ne iltica talebinde bulunduğunu, talebinin 9 Haziran 2015'te 3 yıl için kabul edildiğini belirtilmişti.

Jaber Albakr'ın Almanya'nın başkentindeki havalimanlarından birinde bombalı bir saldırı planladığı ve DEAŞ ile teması olduğu iddia ediliyordu.

Savcılığın konuyla ilgili yarın açıklama yapacağı öğrenildi.