Teröre darbe üstüne darbe!

Türkiye genelinde devam eden operasyonlarda terör örgütü PKK’ya büyük darbe vuruluyor. Şehirlerden temizlenen örgütün dağ kadrosu da ağır yara aldı.

Teröre darbe üstüne darbe!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre örgütün Irak’tan Türkiye’ye geçiş için kullandığı güzergahlar ise jetler tarafından imha edildi.

Son olarak Zap’a düzenlenen harekatta 10 terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Irak’ın kuzeyindeki Zap, Sinat-Haftanin bölgelerindeki bölücü terör örgütü PKK’ya ait hedeflere önceki gün düzenlenen hava harekatında 10 terörist etkisiz hale getirildi, 3 silah mevzisi ile 4 barınma alanı imha edildi. TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre, Irak’ın kuzeyindeki Zap ile Sinat-Haftanin bölgelerinde saldırı hazırlığındaki teröristler tespit edildi.

ZAP VE SİNAT VURULDU

Bunun üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen hava harekatıyla Zap bölgesinde 2, Sinat-Haftanin kırsalında 8 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatta 3 silah mevzisi ve 4 barınma alanı da imha edildi.

YOLA 560 KG EYP

Bitlis’te terör örgütü PKK mensuplarınca araziye tuzaklanan 560 kilogramlık el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, jandarma unsurlarının istihbari çalışmalarının ardından önceki gün gerçekleştirilen operasyonda, il merkezine bağlı Doğruyol köyü kırsalında zeytinyağı tenekelerinde araziye gizlenmiş ve mazotla güçlendirilmiş yaklaşık 560 kilogram amonyum nitrat karışımı el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Söz konusu patlayıcı cumhuriyet savcısının talimatıyla olay yerinde imha edildi.

MENFEZE GİZLEMİŞLER

Van Gevaş’ta da, güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında 10 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 15 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi. Diyarbakır Lice’de güvenlik güçleri tarafından yapılan mayın ve el yapımı patlayıcı aramasında, menfeze yerleştirilmiş sanayi tüpü ve 100 kg amonyum nitrat ile hazırlanmış bir EYP tespit edilerek imha edildi. Bitlis Mutki’de de , arazi aramasında, tespit edilen iki sığınak ve bir depoda çok miktarda gıda maddesi ele geçirildi. Kahramanmaraş Nurhak’ta da bir sığınakta, çok miktarda yaşam malzemesi ve tıbbi malzeme ele geçirildi.