Terörist sığınağı: Avrupa...

Batı ülkeleri, FETÖ teröristlerini iade etmeyerek korumaya devam ediyor. FETÖ elebaşı Gülen’i ABD hâlâ iade etmezken, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Hollanda FETÖ'nün firardaki elemanlarına kol kanat geriyor.

Terörist sığınağı: Avrupa...
Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre Türkiye’nin “müttefik” olarak nitelediği ve çoğuyla terörle mücadelede işbirliği dahil önemli ortaklıkları bulunduğu ülkeler, Türkiye’nin bütünlüğüne kasteden teröristler için adeta bir yuva oldu. FETÖ’nün finans, medya, yargı, asker sorumluları Batılı ülkelerden rahatlıkla örgütün faaliyetlerini yönlendirmeye devam edebiliyorlar. Başta FETÖ elebaşı Gülen’in iadesini gerçekleştirmeyen ABD olmak üzere Almanya, İngiltere, Yunanistan, Hollanda FETÖ örgüt elemanlarına sahip çıkıyor. FETÖ’cü darbecilerin sığındıkları batı ülkeler şöyle:

ÖRGÜT SAVCISI ÖZ, ALMANYA’DA

Ergenekon Davası, 17-25 Aralık darbe davalarını yöneten örgüt savcısı Zekeriya Öz, FETÖ’nün basın yayın grubu dergiler sorumlusu Faruk İlk, FETÖ’nün istişare Üyesi Halit Esendir, FETÖ’nün para aklamak ve eleman devşirmek için kullandığı Fatih Üniversitesi eski Rektörü Şeref Ali Tekelan gibi üst düzey 40’tan fazla FETÖ’cü Almanya’da yaşıyor.

ELEBAŞI AMERİKA’DA

Terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesini gerçekleştirmeyen ABD, FETÖ’nün medya sorumlusu Ekrem Dumanlı, FETÖ’nün spor camiasına sızmış örgüt elemanı Hakan Şükür, FETÖ’nün sözde yargı sorumlusu Ahmet Can, FETÖ’nün Ege Bölgesi sözde sorumlusu Bekir Baz, FETÖ’nün elebaşı Gülen’in yardımcısı Cevdet Türkyolu, FETÖ’nün istişare sorumlusu İsmail Büyükçelebi, FETÖ’nün asker ve polis okulları sözde sorumlusu Sait Aksoy gibi sorumlu ve etkili FETÖ’cülere ev sahipliği yapıyor.

FETÖ’NÜN FİNANSÖRÜ İPEK İNGİLTERE’DE

İngiltere, FETÖ’nün finansörü olan ve para aklama işleri yürüten Akın İpek, FETÖ’nün kamuoyu çalışmalarını yürüten sorumlularından biri olan Mustafa Yeşil, FETÖ’ye ait Bugün TV’nin eski Genel Yayın yönetmeni Tarık Toros, FETÖ’nün kara para aklama transferi için kullandığı Bank Asya’nın eski yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik gibi üst düzey 50’den fazla FETÖ’cüye kucak açtı. 15 Temmuz darbe girişimini yöneten ve Erdoğan’a suikast timinde yer alan İrfan Arabacı, Ayhan Bay, Hayrettin İmran, Nazmi Ekici gibi onlarca FETÖ’cü ile 250 bin Avro karşılığında oturma izni alan 128 üst düzey FETÖ’cü Yunanistan’da bulunuyor.

SEÇEN, HOLLANDA’DA SAKLANIYOR

Belçika, FETÖ’nün topladığı paraları örgüt işletmelerine aktaran “Kimse Yok Mu Derneği” Başkanı İsmail Cingöz, FETÖ’nün Batı Avrupa sorumlusu Süleyman Tiftik gibi onlarca terör örgütü elemanını barındırıyor. Hollanda, resmi evrakta sahtecilik vb. manipülasyonlar ile örgüt adına davaları yönlendiren örgüte bağlı eski Savcı Fikret Seçen’in yanısıra, Turan Yazır, Alaattin Erdal, Mehmet Çerit, Muzaffer Çetin gibi onlarca FETÖ’cü Hollanda’da yaşanıyor.