Teröristler patlayıcıyı yatakların içine saklamış!

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik yapılan operasyonda bazaların içine gizlenmiş, RDX ve C4 tipi patlayıcıdan güçlü olduğu bildirilen 80 kilogram PETN tipi patlayıcı ele geçirildi.

Teröristler patlayıcıyı yatakların içine saklamış!
Vatan'da yer alan habere göre Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda, bir mobilya  atölyesinde bazaların içine gizlenmiş 80 kilogram PETN tipi patlayıcı ele  geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele  Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK'ya yönelik  çalışmalar kapsamında, 18 Şubat'ta bir mobilya atölyesine operasyon düzenlendiği  belirtildi.

Operasyonda, atölye ve kamyon içerisindeki 40 bazada bantlarla  sarılmış RDX ve C4 tipi patlayıcıdan güçlü 89 paket içerisine gizlenmiş 80  kilogram PETN tipi patlayıcı, 4 el bombası, 6 el yapımı patlatma kapsülü, 2 alıcı  ve vericisi bulunan anahtar sistemi, 1 metre uzunluğunda infilaklı fitil ve 2 pil  ele geçirildiği kaydedildi.

Olayla ilgili yakalanan 10 şüpheliden 6'sının ifadesi alındıktan sonra  serbest bırakıldığı, 4 şüphelinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerin, patlayıcıların sevk edileceği İstanbul'daki  irtibatları için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanarak diğer  zanlıların yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği vurgulandı.