Teröristlerin telsiz konuşması: "Kaybettik"

“Özyönetim’de hedefe ulaşamadık” tespitini yapan teröristler, son dönemde örgütün başarısız olduğu itirafında bulundu.

Teröristlerin telsiz konuşması: "Kaybettik"
Akşam'da yer alan habere göre Suriye'deki kaos ve Türkiye'deki seçim sürecini fırsat bilerek Temmuz 2015'te Çözüm Sürecini sabote ederek kanlı saldırılara başlayan terör örgütünden, aldığı ağır darbe sonrası itiraf geldi.

Şırnak Cizre, Silopi, Diyarbakır Sur, Mardin İdil'de yüzlerce örgüt üyesini kaybeden PKK, Hakkari Yüksekova'da 14 Mart'tan bu güne 170 örgüt üyesini kaybederken, güvenlik güçleri ilçenin yüzde 70'ini teröristlerden temizledi. Temizlenen noktalarda yapılan aramalarda ise örgüte ait çok sayıda silah ve cephanenin yanı sıra tıbbi malzeme ve ilaçlar da ele geçirildi. Bir binada yaralı teröristlerin tedavi edildiği belirlenirken burada çok sayıda ilaç ve tıbbi malzemeler bulundu.

"BAŞARISIZ OLDUK"

Evlerde yapılan aramalarda teröristlerin kendilerini gizlemek ve kaçışlarını kolaylaştırmak amacıyla hazırladıkları cansız mankenler de ele geçirildi. Diğer taraftan Yüksekova'daki PKK'lı teröristlerin kendi arasındaki telsiz görüşmelerinde 'Özyönetim' ilanı ardından örgütün hedeflerine ulaşamadığı itirafı yer aldı. Güvenlik güçleri tarafından kaydedilen görüşmelerde son dönemde örgütün başarısız olduğu itirafları dikkat çekti. Hakkâri Yüksekova'nın yüzde 70'ini teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri, okullara bayrak asarak İstiklal Marşı söyledi. 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar kapsamında PKK'lılardan temizlenen bölgede güvenlik güçleri, Türk bayrağını okula asarak marş söyledi. Bu arada Şırnak İdil'de teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı kurcalayan 4 yaşındaki Hidayet Tek sağ elinin kopması sonucu ağır yaralandı.

13 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonların dünkü bölümünde Şırnak'ta 7, Mardin Nusaybin'de 6 olmak üzere 13 terörist öldürüldü. Nusaybin'de 14 Mart'ta başlayan operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 220'ye, Şırnak'ta 190'ya ulaştı.

2 BEKÇİ TUTUKLANDI

Şırnak'ta ise İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ve terör örgütü PKK'ya yardım ettiği öne sürülen 2 bekçi tutuklandı. Y.Y. ve A.Y'nin, mesai sonrasında teröristlerle mahallelerde nöbet tuttuğunu belirledi. İki şüpheli sevk edildikleri mahkemece, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklandı. Terör örgütü PKK üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı bulunan S.M. adlı terörist, Siirt Kurtalan'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

CHP'LİLER ALINMADI

Örgütün darbe aldığı Yüksekova'ya dün CHP'li heyet giriş yapmak istedi. Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Gökdağ, Şenal Sarıhan, Erdin Bircan'dan oluşan heyete, "güvenlik" gerekçesiyle izin verilmedi.