Teşhis beklerken hayatını kaybetti!

59 yaşındaki muhtar Erol Tosun, hastanede test sonuçları beklenirken öldü. Aort damarının patladığı anlaşılan Tosun'un oğlu, olaydan doktorları sorumlu tuttu

Teşhis beklerken hayatını kaybetti!
Sabah'tan Adem Ülker'in haberine göre Muğla Marmaris Karacasöğüt mahallesinin 59 yaşındaki muhtarı Erol Tosun, geçen cuma akşamı bir kahvehanede otururken aniden fenalaştı. Karnının ağrıdığını söyleyen muhtar, "Beni hastaneye götürün" dedi. Bir otomobille yola çıkarılan Tosun, Marmaris yakınlarında 112 Acil Servis ambulansına alınarak Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak iddiaya göre doktorlar bir şeyi olmadığını söyledi. Bunun üzerine özel bir hastaneye giden muhtarın yükselen tansiyonunu düşüren doktorlar, bazı tahliller istedi ve teşhis koyabilmek için 7-8 saat beklemesi gerektiği söyledi. Ancak Tosun 4 saat sonra aniden fenalaştı ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'BİR ŞEYİ YOK DEDİLER'

Yapılan otopside ise aort damarının patladığı belirlendi. Mahallede okul servisi taşımacılığı yapan, evli ve iki çocuk babası Tosun, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin'in de katıldığı törenle, Karacasöğüt'te gözyaşları arasında toprağa verildi. Babasının doktor ihmali sonucu öldüğünü öne süren Ferdi Tosun, "Doktorlar, iki hastanede de bir şeyi yok dediler. Tahlil sonuçlarını beklerken fenalaştı ve 'kurtarın beni' diye bağırmaya başladı. Ama doktorlar ilgilenmedi. Oysa o sırada aort damarı patlamış. Babam, bir hastanede ve doktorların gözü önünde öldü" dedi. Ferdi Tosun, bugün hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Hastane yetkilileri ise otopsi raporunu görmeden açıklama yapamayacaklarını bildirdi.