Test sürüşünde büyük faciadan dönüldü!..

Malatya'da ücretsiz yolcu taşıyarak test sürüşleri yapan bir trambüs alev alev yandı.

Test sürüşünde büyük faciadan dönüldü!..
CİHAN'da yer alan habere göre aracın yanmaya başladığını kameradan farkeden şoför, trambüste bulunan çoğunluğu üniversite öğrencisi yolcuları hemen tahliye ederek faciayı önledi.

İnönü Üniversitesi yerleşkesi içinde İlahiyat Fakültesi önünde hareket halindeki trambüs yanmaya başladı. Yangının farkedilmesi üzerine içinde bulunan yolcular hemen tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangına müdahale etti. Yangın bir süre sonra söndürüldü. Ancak araç yüzde 80'i yandığı için kullanılamaz hale geldi.

Olaya ilişkin Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bugün saat 22.25 sıralarında Üniversite Kampüsü Ilahiyat Fakültesi durağında henüz belirlenemeyen bir nedenle 4407 nolu Trambüs aracımızda bir yangın meydana gelmiştir. Yolcularımız araçtan anında tahliye edilmiş olup her hangi bir yaralanma veya can kaybı söz konusu olmamıştır. Yapılacak teknik incelemeler sonrası gerekli açıklamalar saygıdeğer kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Malatya'da toplu taşıma sorununa köklü çözüm sağlamak amacıyla hayata geçirilen trambüs projesi yakın zamanda tamanlanmış, 6 gün önce trambüs araçları ücretsiz yolcu alarak test sürüşlerine başlamıştı.