Tezkere alacağı gün şehit oldu!

Kuzey Irak’taki PKK saldırısında şehit olan topçu er Suat Surki’nin o gün tezkere alacağı ortaya çıktı

Tezkere alacağı gün şehit oldu!
Vatan'da yer alan habere göre Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde önceki gün akşam saatlerinde PKK’lı teröristler tarafından güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte Van nüfusuna kayıtlı 5 kardeşin en küçüğü 21 yaşındaki Topçu Er Suat Surki şehit olurken, 1’i ağır 2 asker de yaralandı. Saldırının gerçekleştiği gün özellikle geri hizmette görev alan erler, tezkere almak için Türkiye sınırındaki birliklerine dönüyorlardı. Surki de o askerlerden biriydi. Şehit Surki dün memleketi Van’da düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Suat Ekici, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri, asker, polis ve şehidin yakınları katıldı. Tezkere alacağı gün şehit olan Topçu Er Suat Surki’nin cenazesini tören alanına getirilmesi sırasında ailesi ve yakınları fenalık geçirdi. Komutanlar şehidin ailesi ve yakınlarını teselli etti.

Hafif zırhlı araca roketle saldırı

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Gara, Türkiye sınırına en uzak güvenlik üslerinden biri. Özel kuvvet askerleri ve zırhlı birlikler bu bölgede görev yapıyor. Şimdiye kadar bölge peşmergenin kontrolündeydi ancak yaşanan referandum sürecinden sonra peşmerge güçleri bölgeden çekildi ve PKK etkin hale geldi. Önceki gün de askerlerin içinde olduğu hafif zırhlı ‘Sultan’ adı verilen midibüse roketle saldırı gerçekleşti.