TFF, yabancı sınırını kaldırdı!

TFF, yabancı sınırını kaldırdı. Başkan Demirören, "Yeni kurala; yabancı kuralı değil, yerli kuralı diyoruz" sözleriyle alınan kararı duyurdu.

TFF, yabancı sınırını kaldırdı!
Sabah'ın haberine göre Türk futbolunda merakla beklenen "Yabancı" kuralıyla ilgili karar dün açıklandı... Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in göreve gelirken sarfettiği "Reform yapacağız" sözleri de bu kararla yerini bulmuş oldu...

TOPLANTI 5 SAAT SÜRDÜ

Yabancı kararı açıklanmadan önce dün saat 14.00'te önce Fatih Terim, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu ile Riva'da bir araya gelerek kararla ilgili son sunumunu yaptı. Ardından Kulüpler Birliği Vakfı üyelerine karar açıklandı. Yaklaşık 5 saat süren bu toplantının ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören, basının karşısına Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ve İkinci Başkanı Servet Yardımcı ile birlikte çıktı.

10 MİLYON LİRA ÖDÜL VAR

TFF Başkanı Demirören aldıkları kararları şöyle açıkladı: "Futboldaki yabancı sınırında değişikliğe gitme kararı aldık. Bu dönemde yeni kurala yabancı kuralı değil yerli kuralı diyoruz. Değerli hocamız Fatih Terim'le uzun değerlendirmeler yaptık. Kulüplerimizin mali durumlarını inceledik. Takımların kadrosunda 28 lisanslı oyuncu olarak istiyoruz. Bunların 14'ü yerli, 14'ü yabancı olacak. Bunlardan ikisine altyapı zorunluluğu koyuyoruz. 11 yabancı kadroda olabilecek. Kulübede 18 oyuncunun 7'si yerli, 11'i yabancı olacak. Yedekte 1 yerli kaleci olma zorunluluğu olacak. Bunu kulüplere teşvik olarak koyduk. Tüm bu kurallara uyan kulüplere sezon sonunda 10 milyona liraya varan ödüller vereceğiz."

HERKESİN OLURU ALINDI

İstanbul Başakşehir Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise yeni kararla ilgili olarak, "Uzun zamandır gündemimizi meşgul eden bu yabancı sınırını sonlandırmış bulunuyoruz. Öncelikle Türk futbolunun her zaman önemsediğimiz bu TFF-Kulüpler Birliği'nin diyaloğu önemliydi. Burada TFF Başkanı ve kuruluna teşekkür ediyorum. Bu noktada çok önemli bir diyalog yaşadık. Hava şartları nedeniyle katılamayan kulüp başkanlarıyla tek tek görüştüm. Hepsinin olurunu aldık. Bu projede emek harcayan Sayın Fatih Terim, TFF Başkanımız ve yönetim kuruluna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BORCU OLANA TRANSFER YASAK

Kesinleşmiş vergi, sigorta ve oyuncu alacağı ödemesinin yanı sıra UEFA veya FIFA'ya borcu olan kulüplere transfer yasağı getirilecek. Söz konusu kulüplerin yabancı oyuncu transferi yapabilmesi maddi şartlara bağlı olacak.

KAZANILMIŞ HAK!

Yeni kararın açıklanmasının ardından "Yabancı milli takım forması giyen Türk futbolcular yabancı statüsünde sayılacak" cümlesi kafaları karıştırdı. TFF'nin kararına göre, talimatın çıkmasının ardından A Milli Takım adına forma giymesi teklif edilen bir oyuncu eğer Türkiye'yi değil de başka ülkeyi seçer ve daha sonra Süper Lig'e gelirse yabancı sayılacak. Talimat öncesinde böyle bir tercih yapmış olan Mesut Özil, Gökhan İnler gibi isimler, Süper Lig'e gelmeleri halinde Türk statüsünde oynayacak. Erkan Zengin, Veli Kavlak gibi başka ülkelerin milli formasını giyen isimler ise kazanılmış hakları nedeniyle Türk statüsünde oynamaya devam edecekler.

GALATASARAY ÇOK MUTLU

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, yeni yabancı kararını şöyle değerlendirdi: "Altyapıdan yetiştirilen oyuncular için teşvik sistemi getirilmiştir. Yeni kararı Türk futbolunun istikbali için doğru buluyorum."

FUTBOL ADAMLARI HALİÇ'TE BULUŞUYOR

23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri bugün İstanbul'da başlayacak. TFF ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek Haliç Kongre Merkezi'ndeki seminere Türkiye ve dünyadan önemli futbol adamları konuşmacı olarak katılacak. Gündeme yabancı kararı damgasını vuracak.

7 TAKIM ALTYAPISIZ!

TFF'nin yeni kuralları gereği takımların kadrodaki 14 yerli futbolcunun içinde iki altyapı oyuncusu bulundurması gerekiyor. Kulüplerimizin bugün için altyapıya verdiği durum ve bu sezon kadrolarında süre verdikleri altyapı oyuncularının sayısı şöyle:


TFF, yabancı sınırını kaldırdı!
Konular Spor Haberleri