Time'dan Çipras'a büyük övgü

Time dergisinin her yıl açıkladığı ‘yılın en etkili 100 ismi’ listesinde bu yıl Yunanistan'dan Başbakan Aleksis Çipras da yer aldı.

Time'dan Çipras'a büyük övgü
CİHAN'ın haberine göre Time dergisinin her yıl açıkladığı ‘yılın en etkili 100 ismi’ listesine bu yıl Yunanistan'dan, geçen ocak ayında yapılan seçimlerde partisinin zaferle çıkmasında büyük rol oynayan SYRİZA lideri Aleksis Çipras yer aldı.

Başbakan Çipras'a dair takdim yazısını, İspanya'nın bir başka yükselen yıldızı sol parti Podemos lideri Pablo İglesias kaleme aldı. İglesias, yazısına 'Yunanistan'ın yükselen yıldızı' başlığını uygun görürken, Çipras'ın ailesine düşkünlüğü, Panathinaikos taraftarlığı ve rock n roll tutukunu bir kişi olduğu vurgulandı. Başbakan seçilmeden önce motosikletiyle yolculuk yapmayı sevdiği belirtilen Çipras'ın, yıkıcı kemer sıkma politikalarına maruz kalan Yunan halkının umudu olduğu belirtildi.

'Daha gençliğinde zaferi arzulamak gerektiğini ortaya koyduğu' belirtilen Çipras'a dair Pablo İglesias, Başbakan Çipras'ın sorumlu bir lider olduğunu ifade etti. İglesias, Çipras öncülüğündeki hükümetin son yıllarda halktan en yüksek desteği almayı başardığına dikkat çekildi.