Tire'de herkes altın arıyor!..

Tarihi Kutu Han’da işçilerin bulduğu defineyi görebilmek için meraklılar Tire’ye akın ederken “Altın fırsat” en çok ilçe esnafına yaradı.

Tire'de herkes altın arıyor!..
Yeni Asır'dan Nadir Uysal'ın haberine göre yılbaşına sayılı günler Milli Piyango'nun 55 milyon liralık büyük ikramiyesinin hayallerini kurarken, Tireliler, geçen hafta bulunan defineyi konuşuyor. "İzin alıp biz de define arayalım" diyen de, "Acaba benim evin avlusunda da var mıdır?" diyen de çıkıyor.

Tire'de, tarihi Kutu Han'ın restorasyonu sırasında işçiler tarafından küp içersinde duvara gizlenmiş şekilde bulunan çeşitli boy ve gramajlardaki toplam 790 altınla 226 adet gümüş para, ilçeye hareket getirdi. Definenin çıktığı hanı görebilmek amacıyla çevre il ve ilçelerden meraklılar gelirken ortaya çıkan "altın" fırsattan yararlanıp satışlarını ikiye katlayan esnaf da son derece memnun. Ulusal medya gündemine taşınan define haberleri ise ilçe tanıtımına "altın" değerinde büyük katkılar sağlıyor.

Şakalara konu oldu

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden, definenin maddi değeri hakkında yanıt beklerken, yasal mevzuat çerçevesinde definden hak iddia eden Tire Belediyesi ile 60'a yakın hak sahibinin başlatacağı öne sürülen hukuki süreç ilçe halkı tarafından merakla takip ediliyor. Vatandaşlar, definenin maddi karşılığını aralarında hararetle tartışırken, tarihi hana komşu çevre esnaf da define şakaları yapıyor.

İlginç yorumlar

Yeni Asır'ın haber sitesinde yayınlanan, "Tire defineyi konuşuyor" haberine okurlardan ilginç yorumlar geliyor. "Yörük Efe" rumuzuyla habere yorumda bulunan okur, "Çalışkan insan hazırı konuşmaz. Tembel, beceriksiz insan lüzumsuzu konuşur, yani hazine gibi gereksiz şeyleri. Eskiden yapıların ilerde tamiri için hep bir tamir parası bırakılmıştır" görüşünü belirtti. "Can" rumuzlu okuyucu ise, "O altınlar, dedemin babasınındır Nadir bey. Lüften bize teslim ediniz. Öyle onları avuçlaması değil. Lütfen irtibata geçelim, onları yerine teslim edelim" diye haberi yapan muhabire esprili bir çağrı yapıyor.