Titanik 'üç boyutlu' geliyor!

'Avatar’a kadar gişe rekortmeni olan 'Titanik’in üç boyutlu versiyonu için testler başladı. Film geminin batışının yüzüncü yıldönümünde sinemalarda...

Titanik 'üç boyutlu' geliyor!

Gişe rekortmeni Titanik’in 3D versiyonunun, transatlantiğin batışının yüzüncü yıldönümüne yetişmesi için çalışmalar başladı. Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’in başrollerini paylaştığı Titanik, 2012’de üç boyutlu olarak gösterime girecek. Daha ilk seferinde, 15 Nisan 1912’de bir buzdağına çarpmasının ardından batan Titanik, yaklaşık bin 500 kişiye mezar olmuştu.

James Cameron’un filmi, yönetmenin son eseri Avatar bu yıl gösterime girene kadar 1.2 milyar dolarla sinema tarihinin en büyük hasılatını elde eden filmiydi.

Hollywood’dan gelen haberlere göre dijital görüntü uzmanları, üç boyutluya dönüştürüldüğünde filmin nasıl görüneceğini öğrenmek için testler yapmaya başladı. Titanik’in yapımcısı Jon Landau, işlemin doğruluğu konusunda emin olmak istediklerini söyledi. Landau, “Bu zaman alan bir işlem ve doğrusunu yapmak  istiyoruz” dedi.

Dokuz şirket deneniyor

Bir filmi üç boyutluya çevirmek yalnızca teknik bir süreç değil. Uzmanlar bunun teknolojinin de ötesinde kreatif bir deneyim olduğunu belirtiyor. Landau, “Denenen sekiz, dokuz şirket var. Sonucu karşılaştıracağız. Yalnızca biri sınıf başkanı seçilecek” diyerek bu konudaki  titizliğini ortaya koydu.

Üç boyutluya dönüştürme işleminin 15 milyon dolara mal olması bekleniyor. Yolcuların gemiye bindiği sahnenin en etkileyici sahnelerden biri olacağı yorumları yapılıyor.

Geçen hafta da Star Wars serisinin üç boyutluya dönüştürüleceği; altı bölümlük serinin her bir filminin birer yıl arayla aynı dönemde gösterime gireceği ilan edilmişti.