Tolga Çevik: 'Ata Demirer benim silah arkadaşım'

Tolga Çevik "Film yüzde 98 beğenildi. İki saat durmadan gülünen bir film olamaz" dedi.

Tolga Çevik: 'Ata Demirer benim silah arkadaşım'

OYUNCULARIMIZ BANKO

Filmle ilgili nasıl eleştiriler alıyorsunuz?
Twitter’dan takip ediyorum; 250 "Muhteşem" yorumu varsa, bir-iki tane de "Ben daha iyi bir film bekliyordum" şeklinde yorum var. Ama olumsuz eleştirileri bile medeni bir dille ifade eden arkadaşlarımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Kısacası film yüzde 98 oranında beğeniliyor. Neticede âlemi cihan bir şey yapmıyoruz, insanlara güzel vakit geçirtmek istiyoruz. Ayrıca dünyada iki saat durmadan gülünen bir film de olamaz. Böyle beklentileri olan varsa yanlış yolda!

Filmin hikayesinin yazım aşaması ne kadar sürdü?
Benim oynayacağım adam zaten belliydi. Yanına filmimizde olduğu gibi yan karakterler koymamız gerekiyordu. Seyirciye eğlenceli vakit geçirtebilmemiz için hikayenin basit olması gerekiyordu. "Hikaye çok basit" diyenler de oluyor. E ben zaten söylüyorum basit olduğunu... Hem benim mizah anlayışımı filme koyup hem de karman çorman hikaye anlatırsanız, hiçbir şeyin tadını alamazsınız.

Oyuncuların seçim aşamasından biraz bahseder misiniz?
Oyunculara, senaryoyu birlikte yazdığımız Levent Pala ve yapımcımız Necati Akpınar’la karar verdik. Arkadaşlarım da tabii bazı önerilerde bulundu ama ben evli, çocuk sahibi bir aile babasıyım. Mahalle hayatını seven bir adamım. "Kusura bakmayın o oyuncunun yaşam tarzını sinemada görmek istemiyorum, o insanı filmimde istemiyorum" diyerek önerileri reddettiğim de oldu.

Oyuncu olarak neden uzun süredir ortalıkta görünmeyen isimleri tercih ettiniz?
Öncelikle arkadaşlarımın hepsi tiyatro kökenli... Banko isimler, onlar iskele babası gibidir. İstediğiniz gemiyi onlara bağlayabilirsiniz. Onlardan hiçbir şey kaçmaz! Türkiye’de film çekiyorsanız, her an taşlanmanız mümkün! O nedenle oyuncularımızın banko olması gerekiyordu.

İFTİHAR EDİLECEK DURUM

Film ortaya çıktıktan sonra oyuncu arkadaşlarınızdan "Tolga keşke beni de düşünseydin" şeklinde bir sitem geldi mi?
Henüz kimsenin yanına gitmedim ama mutlaka gelecektir. Gerçi aklı başında arkadaşlarım "Demek ki bu role uygun değilmişim" der.

Türk sinemasında son yıllarda gözlenen hareketliliği nasıl değerlendiriyorsunuz?
Son 7-8 senedir Hollywood’un; Türkiye’ye bakıp "Bu ay sizde ne var, ona göre film göndereceğiz?" diye sorması, iftihar edilecek bir durum! Eminim bir süre sonra yabancı filmler de sinemalarda azınlık olarak kalacak.

ATA SİLAH ARKADAŞIM ARAMIZDA SORUN OLAMAZ

Twitter’da ’Berlin Kaplanı’ ile ilgili bir eleştiri yazdığınız ancak sonra tepki gösterilince sildiğiniz söyleniyor...

Hayır efendim, öyle bir şey yok! "Sinemanın halini gördüm, kendi filmimle ilgili de umutlandım" diye tek bir cümle yazdım, o kadar! Sonra bir baktım ki insanlar "Demek onun filmini beğenmedin" demeye başladı. Ben böyle bir şey demedim ki! Ama baktım ki saldırılar çoğaldı; ’Aman arkadaş ben sizinle daha fazla uğraşamayacağım’ diyerek geri çekildim. Twitter; önüne gelenin salladığı bir site. Arkasından da yazdıklarımı anlamayan, kusura bakmasınlar ama geri zekalılar için; "Güzel bir filme gittim, eğlendim ve kendi filmimle ilgili de umutlandım" diye bir açıklama yazdım.

’Bizi üzmek istiyorlar’

Yani Ata Demirer ile aranızda bir gerginlik söz konusu değil...
Söz konusu bile olamaz. Kendisi çok sevdiğim, çok değer verdiğim bir arkadaşım. Hatta filmi ile ilgili canını sıkan diğer konularda da tavrımı net olarak ortaya koydum. Çünkü aynı şeyleri yapıyoruz; yazıyoruz, oynuyoruz, yönetiyoruz. İnsanlar dokuz saat mesaiden sonra bu filmleri izleyerek streslerini atsınlar istiyoruz. Çok riskli bir iş yapıyoruz. Dolayısıyla benim silah arkadaşımla aramın bozulması mümkün olabilir mi? Komedyenler birbirlerine düşman olamaz ama onları birbirlerine düşman etmeye çalışanlar vardır. İki ayrı meslekten olanlar birbirine gıcık olabilir, birbirlerinin mesleğini kıskanabilirler. Ama bizim işimiz aynı! Ne alıp veremediğimiz olabilir ki? Bence böyle kaplara sıkıştırmaya çalışmasınlar, boşa vakit harcıyorlar. Çünkü birisi bir şey yazıyor ama ben ona cevap vermiyorum. Sonra kendisi gidip evde kuduruyor. Biz insanları eğlendirmeye çalışıyoruz ama bizi üzmenin peşindeler!

EŞİMİN YORUMU ÖNEMLİYDİ

Eşiniz Özge Hanım filmi beğendi mi?

Benim bu projede yorumunu merak ettiğim tek isim oydu. O da beğendiğini söyleyince çok mutlu oldum. "Bu proje senin için başka bir pencere açacak" dedi.

Kayınbiraderiniz Cem Yılmaz filmle ilgili ne yorum yaptı?
Gala gecesine gelemedi çünkü aynı saatte oyunu vardı. Ama bu hafta sonu izleyecek ve arayıp yorumunu bana bildirecek.

Çocuklarınızla aranız nasıl?
İşlerin yoğunluğundan çocuklarımı göremiyorum. Bu yüzden de anneye daha fazla görev düşüyor. Ama Özge çok iyi bir anne olduğu için bu konuda içim rahat...

TV SEYİRCİSİNİ YORDUM!

’Komedi Dükkanı’ programı çok ilgi görüyordu. Bu yıl ekranda olmayacak mısınız?
Bu yıl açıkçası televizyon ekranlarında olmayacağım. Çünkü televizyon seyircisini yorduğumu düşünüyorum. Biraz çekilip gözlere bayram ettirdikten sonra bir film daha yazacağım. Tek kişilik bir gösterinin de hazırlığı içindeyim.

LÜKS ARABA MERAKIMI ÖLDÜRDÜLER

Lüks arabalarınız da çok konuşuluyor...

Lüks araba seven bir adamım. Evet, lüks araba alıyorum ama onun üç katı kadar da vergi veriyorum. Kimse kusura bakmasın ama herkes aldığım arabanın fiyatıyla ilgileniyor, kimse "Ne kadar vergi veriyorsun?" diye sormuyor.

KENDİNİ GERİLETİRSİN!

"Oturduğu yerden insanları güldürüp para kazanıyor" diye mi düşünüyorlar acaba?
Rahatsız olmayı anlarım ama kıskanmayı anlamıyorum. ’Yiğidi öldür ama hakkını ver’ demişler. Çünkü adam yapıyor! Sen onu kıskanmakla kendini geriletir, karşındakini ileri fırlatırsın!

Lüks otomobil merakınızı rafa mı kaldırdınız peki?
Soğuttular beni gerçekten! Ne yapayım seviyorum lüks arabaları, bunu eşim de biliyor. Kırk yılda bir arabayla gezer dolaşırdım, onu da bitirdiler. Kullanmıyorum artık araba filan! Bu belki yaşla ilgili de olabilir. Eskiden beni daha çok cezbediyordu ama artık etmiyor.

Başak Çokan




Konular Röportaj