Tolga Güleç'e hakaret suçundan ceza

Müşteki olduğu bir davada, sanık avukatına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan oyuncu Nihat Tolga Güleç, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan 35 bin 400 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Tolga Güleç'e hakaret suçundan ceza
Akşam'da yer alan habere göre müşteki olduğu bir davada, sanık avukatına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan oyuncu Nihat Tolga Güleç, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan 35 bin 400 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Anadolu 72. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanık Nihat Tolga Güleç katılmazken, müşteki avukat Mutena Güven hazır bulundu.

Duruşmada söz alan avukat Mutena Güven, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti.

Tanık olarak dinlenilen olayın geçtiği 6. Asliye Ceza Mahkemesinde zabıt katibi olarak çalışan Yeşim Gündüz, "Duruşma sırasında sanık Nihat Tolga Güleç'in lüzumundan fazla konuştuğu için hakime hanım tarafından uyarıldığını hatırlıyorum. O sırada avukat hanım kendisine hakaret edildiğini söyledi. Ayrıntılı olarak hatırlamıyorum" dedi.

Aynı mahkemede mübaşir olarak görev yapan Ali Demir de olayı net olarak hatırlamadığını belirterek, "Sanığın duruşma sırasında yanında bulunan eşine 'Kaç paraysa biz de şahit getirelim' dediğini duydum. Sanığın yakınında değildim. İddianamede yer alan sözleri söyleyip söylemediğini hatırlamıyorum" diye konuştu.

Mahkeme hakimi Gönül Ay, sanık Nihat Tolga Güleç'in, avukat Mutena Güven'e yönelik "Neye tanık dinletecekmiş, kaç para verdin?" şeklinde sarfettiği sözün hakaret teşkil ettiğini tutanağa geçirdi.

TOLGA GÜLEÇ (FOTO GALERİ)

Sanığın bu sözle kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirten hakim Ay, Güleç'i 354 gün adli para cezasına çarptırdı.

Cezayı da günlüğü 100 liradan 35 bin 400 lira adli para cezasına çeviren mahkeme hakimi Ay, hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verdi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2014 yılı Kasım ayında Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada müşteki olarak yer alan Nihat Tolga Güleç'in, sanık avukatı Mutena Güven'in tanık dinletme talebi üzerine "Neye tanık dinletecekmiş, kaç para verdin" şeklinde sözler sarfettiği belirtilmişti.

İddianamede, oyuncu olan Güleç'in kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.