Tolga Mendi: "Tek hedefim en iyi olmak"

Başrollerinde Jessica May ve Tolga Mendi'nin oynadığı ‘Yeni Gelin’ dizisinde Renan Bilek, Yonca Şahinbaş, Burçin Bildik, Lale Başar gibi birçok ünlü oyuncu yer alıyor.

Tolga Mendi: "Tek hedefim en iyi olmak"
Sözcü'den Edda Sönmez'in röportajı...

– Dizinin çekimleri nasıl gidiyor?


‘Yeni Gelin', aşkın en saf halini komediyle izleyiciye aktaran, eğlenerek çektiğimiz bir dizi. Konusundan bahsedecek olursam, dizide bir Türkmen aşiretinin oğluyum ve İstanbul'a okumaya gidiyorum. Dört yıl içinde de İstanbul'a alışıp, az da olsa İstanbullu oluyorum. Orada Bella'yla evlenip eşimi Adana'ya getiriyorum ve olanlar oluyor.

Ustalarla çalıştığım için şanslıyım

– Dizinin Adana'da çekilmesinin ne gibi avantajları var?

Ben Adanalıyım ve kendi şehrimde olmak beni rahatlatıyor. İklim koşulları olarak da bu şehrin beni ve tüm ekibi rahat ettirdiğini düşünüyorum çünkü burası çok sıcak bir şehir.

– Usta oyuncularla çalışmak size neler hissettiriyor?

Ustalarla çalıştığım için çok şanslıyım. Onları sürekli izlemek beni hem daha iyi oynamak için motive ediyor hem de yeni şeyler öğreniyorum. Bu isimler arasında özellikle Renan Bilek, Mustafa Avkıran ve Burçin Bildik var.

Sevdiğim kadını değil ailemi seçerdim

– Gerçek hayatta sevdiğiniz kadın ve aileniz arasında kalsanız ne yapardınız?

Bu konuda büyük konuşmamak gerek ama ben ailemi tercih ederdim sanırım. Çünkü aşkın geçici olduğuna inanıyorum. Oysa aile daima insanın yanında olmalı. Yine de sevdiğim kadın ve ailem arasında kalmak istemem.

Oyunculuk için İstanbul'a yerleştim

– Bir proje nedeniyle doğup büyüdüğünüz yere dönmek nasıl bir his?


İki yıl öncesine kadar da Adana'da yaşıyordum ve oyuncu olmak için İstanbul'a yerleştim. Bu benim ilk başrolüm ve Adana'da olması gerçekten gurur verici benim için. Tabii ailemin de burada olması benim için bir motivasyon kaynağı. Şansa her ne kadar inanmasam da bu konuda kendimi şanslı hissediyorum. Bu yola çıkarken tek bir hedefim vardı; o da en iyi ya da en iyiler arasında olmak. Bu yolun uzun ve meşakkatli olduğunun farkındayım; o yüzden çok çalışıyorum.

Komediden çok korkuyordum

– Komedi dizisinde romantik ve sevdiği kadına sahip çıkan bir erkeği canlandırıyorsunuz. Canlandırdığınız karakterle benzer yönleriniz var mı?


Gerçek hayatımda da böyle bir insanım. Eğer birini gerçekten seviyorsam onu koruyup kollayıp sonuna kadar sahip çıkarım.

– Komedide oynamak hayalini kurduğunuz bir şey miydi?

Komedide oynamaktan çok korkuyordum ama bunun başıma gelen en güzel şey olduğunu anladım. Bu açıdan en büyük şansım hocam Ersoy Güler çünkü komedi dalında bir numaralı yönetmen.

Jessica saf ve temiz bir insan

– Başrolü yabancı bir oyuncuyla paylaşmak nasıl bir his?


Bence mühim olan iki oyuncu arasındaki enerjinin tutması. Bizde de tuttu. Jessica, Bella'ya yakın bir karakter olduğundan onunla oynamak bir avantaj. Jessica'yı insan olarak da çok seviyorum. O saf ve temiz bir insan.

En beğendiğim oyuncu Kenan İmirzalıoğlu

– Örnek aldığınız oyuncular var mı?


Beğendiğim oyuncular var tabii. Bir üst jenerasyondan en beğendiğim oyuncu özellikle Kenan İmirzalıoğlu. Daha orta yaş jenerasyondan Halit Ergenç; en büyük jenerasyondan ise Şener Şen ve Selçuk Yöntem. Hepsinin beğendiğim ve ayrı ayrı gözlemleyip örnek aldığım yönleri var.

Tolga Mendi: "Tek hedefim en iyi olmak"
Konular Röportaj