Tolga Yakalı: "Müzikte kadınlar bir adım önde!"

İki yıl aradan sonra ‘Kiralık Değil Anlasana’ adlı yeni single’ı ile hızlı bir geri dönüş yapan Tolga Yakalı, müzik dünyasına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tolga Yakalı: "Müzikte kadınlar bir adım önde!"
Tolga Yakalı'nın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Şarkınızda ‘’Kiralık Değil Anlasana’’ diyerek aşkınızın kiralık olmadığını ilan ediyorsunuz. Sizce günümüz aşklarına bir gönderme mi?


Her aşk kiralık değil ama birçok aşk tek taraflı maalesef. Günümüzde birçok ilişkinin yapmacık ve sahte olduğuna inanıyorum. Teknolojinin bunda büyük katkısı var. Sosyal medya takıntılarımız, anlık veri trafikleri, mektuptan daha uzun kısa mesajlar, birçok şeyi sizin yerinize yapacak bir uygulama, bir araç-gereç ya da bir robotun olması… Bu ve buna benzer birçok gerekçe var aslında. Çabuk tüketen bir toplumuz. Sevgiyi de çok çabuk tüketiyoruz. Belki de en çok ihtiyacımız olan şeyi, sevgiyi neredeyse bozuk para gibi harcıyoruz.

5 YIL İÇERİSİNDE DÜNYA TANIYACAK

- Son dönemde teknolojinin aşkı öldürdüğüne mi inanıyorsunuz?


Zaman içerisinde temeli sağlam olmayan ilişkilerde evet! Bunun içinde diyaloğa çok önem vermeliyiz. Sevdiğimiz insanlara gülen bir emoji göndermek yerine kendi gülüşümüzü armağan etsek, daha sık sohbet etsek, kırk yıllık kahvelerin sayısını artırsak fena mı olur? Teknoloji elbette gerekli ve olmazsa olmaz. Buna bir itirazım yok. Benim itirazım yan odadan salona atılan kalp emojili ‘’seni seviyorum’’ mesajlarına.

- Beş yıl içinde kariyer anlamında nerede olmak sizi tatmin eder? Bununla ilgili bir stratejik planınız var mı?

Biraz iddialı olacak ama beş yıl içerisinde kendimi Türkiye ve dünyanın tanıdığı bir müzisyen olarak görüyorum. Doksanlı yıllarda Tarkan 900’lü hatlarda ılık bir ses tonuyla insanlara merhaba derken, şu an geldiği noktayı kim hayal edebilirdi. Bir vizyon belirledi, çok çalıştı, doğru işlere imza attı ve başarıya ulaştı. Bunu biz neden yapamayalım? İhtiyacımız olan şeyler zaman, sabır ve özgüven. Allah’a çok şükür bunların hepsini barındırıyorum. Hedeflerim, ideallerim ve hayallerim büyük.

ERKEKLER DAHA EFOR SARFETMELİ

- Müzikal anlamda çok ciddi bir müzisyen ve şarkı sirkülasyonu var. Yılda binlerce yeni şarkı ve yeni müzisyen giriyor piyasaya. Birçoğu da umduğunu bulamıyor.


Dışardan çok zor görünüyor ancak ben aynı kanıda değilim. Siz iyi bir iş yapıyorsanız isteseniz de istemeseniz de aradan sıyrılıyorsunuz. Bu bir ay içinde de olabiliyor, birkaç yıl için de de. Burada ki zaman kavramına çok fazla takılmamak gerekiyor. Yeterli olgunluğa ulaştığınızı düşünecek olan takdir mercii halk. Kitleler ve halk sizi kabullenmeye başladığında değişimi ve başkalaşımı sizde fark ediyorsunuz.

- Peki cinsiyetin pozitif ya da negatif bir belirleyici faktör olduğunu düşünüyor musunuz sektörde?

Kadınlar her zaman bir adım önde. Erkekler biraz daha fazla efor sarf etmeli. Ama bu Türkiye’nin değil, dünyanın gerçeği.

İBRAHİM TATLISES’İN BAKLAVALARI MI VAR?

- Biraz açabilir misiniz bu konuyu? Kadınlar neden bir adım önde? Bu kanıya nasıl vardınız?


Kadın görselliği, kadın duruşu, çekiciliği ve sayamadığımız birçok özelliği bunda etken. Çiçek varken dikeni kim koklar? Ekranda, sahnede, sokakta, vizyonda kadın her zaman cazibenin ve ilginin merkezinde. Yanlış anlaşılmasın sakın bu beni kesinlikle hiç ama hiç rahatsız etmiyor. Olması gerekende bu belki de.

- Peki erkekler bu handikapı ortadan kaldırmak için ne yapmalı? Daha çok spor? Daha düzenli beslenme?

Sağlığından daha çok hayranları için spor yapan insanlar tanıyorum bu camiada. Kendi sağlığı için değil, ekranda daha fit görünebilmek için kendini diyetlere gömen arkadaşlarım var. Bu kadar abartmak doğru mu bilemiyorum. Kendinizi iyi hissetmediğiniz sürece bir sürü baklava kasınız olsa ne yazar? İbrahim Tatlıses’in baklavaları mı vardı? Ferdi Tayfur spor salonlarında halter, kardiyo mu çalışıyordu? Samimi olalım yeter. Handikapları kaldıracak olan halktır.
Konular Röportaj