Tomris İncer gözyaşlarıyla uğurlandı

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında yaşamını yitiren usta tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris İncer, çok sevdiği İzmir’in Foça İlçesi’nde, yakınları ve sanatçı dostlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tomris İncer gözyaşlarıyla uğurlandı
Milliyet'in haberine göre Bulgaristan’da dünyaya gelen Tomris İncer, 1974 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda başladığı sanat hayatına çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filmi sığdırdı. Son dönemde rol aldığı televizyon dizileri ile sevilen ve tanınan oyuncular arasına adını yazdırdı. İncer, bir süre önce yakalandığı akciğer kanseri ve beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğü İzmir’deki Medical Park Hastanesi’nde dün yaşamını yitirdi.

İncer’in hastane morgundan alınan cenazesi, yaz tatillerini ve iş dışındaki neredeyse tüm zamanını geçirdiği foça’ya getirildi. Usta oyuncu için bugün öğlende, Eski Foça’daki Fatih Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Foça Kaymakamı Niyaz Ulugölge, Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan, dizi, sinema ve tiyatro oyuncuları Demet Evgar, Okan Yalabık, tiyatro ve dizi oyucusu Ayşenil Şamlıoğlu, çok sayıda genç tiyatrocu, yakınları ve Foçalılar katıldı. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İstanbul Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Epiloğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, oyuncu Müjdat Gezen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çelenk gönderdi.

Kılınan namazın ardından İncer’in bir süre omuzlarda taşınan cenazesi, alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Ardından İncer’in cenazesi son kez Atatürk Mahallesi, Büyük Deniz Sahili’ndeki evinin önünden geçirilip, helallik alındıktan sonra uzun bir araç konvoyu eşliğinde Eski Foça Yeni Mezarığı’na götürülüp, gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. İncer’in mezarına çiçekler bırakıldı.

’OYUNCULUK İÇİN DOĞMUŞ BİR KADINDI’

"O insan gibi bir insandı. İnsanın bütün iyi öğelerini üzerinde taşıyan bir insandı" diyen Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, İncer’in vefatı nediyle çok üzgün olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, "Yardımseverdi, cömertti, iyi elektrik taşıyordu. Gençleri kollardı. Sevgi verirdi. Hiç kimsenin onun aleyhinde konuşabileceğini sanmıyorum. Kimseyle didiştiğini görmedim. Sadece tiyatro için doğmuş, oyunculuk için doğmuş bir kadındı. Keşke biraz daha mücadele gücü olsaydı. Ama çekmeden gitti. Bu bizim için bir teselli. Allah rahmet eylesin" dedi.