Kadir Topbaş‘tan önemli açıklamalar

İstanbul Belediye Başkanı Kanal 24'te Murat Çiçek'in sorularını yanıtladı.

Topbaş‘tan çarpıcı sözler!
İşte Topbaş'ın açıklamalarından satır başları...

-(Projeler)26 Meydanda bedava internet hizmeti vereceğiz. Proje bize ait. Ben de acaba 'Bizden mi bir haber sızdırdı da böyle bir proje geliştirdi muhalefet?' diye düşünüyorum.

-Tüm programlarımızı yaptık. 5 yılda 438 km metro yapacağız. 70 Km bakanlık yapacak, diğer kalan metroyu belediye olarak biz yapacağız. Dünyada bu kadar metro yapan başka bir belediye yok.

-İstanbullular şunu biliyor 'Başkan ne söylerse onu yapar.'

-(Su sorunu)Bu şehirde su sorununu çözen biziz. Bu kenti suya hasret bırakan CHP'ydi. Melen projesiyle su sıkıntısı bitmiş olacak.

-(Mustafa Sarıgül'ün projesi)Sarıgül'ün projesi ilk okul ödevi gibi. Çok basit duruyor. Dairesel bir ulaşım şirketi İstanbul'a uymuyor. Böyle olsa biz çoktan yapmıştık.

-İstanbul yürüyüş ve bisiklet ağırlıklı hale gelsin istiyoruz.

-Kanal İstanbul'un üzerine ekolojik köprüler yapılacak.

-İstanbul o dönemlerde bu kadar yeşil değildi. Türk filmlerine baksınlar. Bozkır tarzındaki tepeleri görsünler. Hiçbir dönemde İstanbul bu kadar yeşillendirilmedi.

-Öfkeyi sevmem. Siyasi adaylar bir şeyi paylaşamıyor gibi görünmek yerine vatandaş kararını verir. Birbirimizle tartışarak siyaset olmaz. Şu rahatsız edici: Barajlarda su 0 seviyesinde. Buna ne denir ki? Buna cevap verilmez. Yüzde 36'yı görmüyorsanız...

-Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul'dan belediye başkanlığına aday olduğu dönemde 600 lira yardım vereceğim dedi. Sonra genel başkan oldu hiç bir belediyesi 100 lira bile vermedi. Sarıyer'de bir tane tapu bile vermediler. Şimdi AK Parti gelirse buraları yıkıp tapu vermeyecekler diye karalama kampanyası yapıyorlar.

-(Tapeler)Çok endişeliyim. 41 yıldır siyasetin içindeyim ortalık toz duman. Bu çok doğru değil. İki insanın birbirinden şüphelenme olgusunu geliştirir. Siyasetin kirlenmesi birilerinin istediği gibi yönetim oluşturulması dönemi gerile kaldı. İstikrarlı bir yönetim başladı. Birileri halkın iktidarına müdahale edemesin istedik. Gerçekten kaygı verici. Aile fertlerinin kendi aralarında konuşmalar açıklanıyor. Bunun izahı mümkün değil. Bu nasıl bir anlayış ki bunu bir insani görev olarak görüyor. Yasa dışı dinlemeler insanların mahremine giriyor. Türkiye'nin gelişmesini istemeyen insanların bunlardan beklentileri olduğunu düşünüyorum. Artık yeter denecek noktaya geldik. Bu kişilik haklarına tecavüzdür. Böyle bir şey olur mu? Namuslu olan , hassasiyeti olan insan bunları kabul edebilir mi?

-(Yardımlar)Bize gelen herkese yardım yapıyoruz. Araştırıyoruz ihtiyaç sahibiyse yardımda bulunuyoruz. Kimseye yardım yaparken ayrımcılık yapmıyoruz. 2013 yılında 95 bin kişiye yardım ettik. Önce gidip tespit yapıyoruz, sonra yardımlarımızı veriyoruz.

Her yıl 50 bin kişiye verdiğimiz burs yardımını CHP Anayasa Mahkemesine götürerek iptal ettirdi. CHP bunu siyasi diye iptal ettirdi. Her ay 50 bin kişi bu burs alıyordu. Belki bunu da Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirir. Bu yaptığımız sosyal yardım.

AKŞAM