Topladığı fatura paralarıyla ortadan kayboldu

Adapazarı'nda, fatura ödeme merkezi işleten M.M. vatandaşların fatura ödemek için verdikleri paraları kurumlara yatırmayıp kayıplara karıştı.

Topladığı fatura paralarıyla ortadan kayboldu
Akşam'da yer alan habere göre fatura ödeme merkezine elektrik ve su faturalarını ödeyen vatandaşlar birkaç gün sonra evlerine gelen kesinti ihtarnameleri ile şok olurken, polis merkezine giderek şikayette bulundular.

ELEKTRİK VE SULARI KESİLDİ

Adapazarı Bankalar Caddesi'nde bulunan M.M. kendisine ait fatura ödeme merkezinde elektrik, su, doğalgaz gibi faturaların tahsilatını yaparken, birkaç gün önce işyerini kapatıp gitti. Ödeme merkezine faturalarını ödeyenler, borçları nedeniyle elektrik ve sularının kesileceği yönünde ihtarname alınca şaşırarak, ödeme merkezine geldiler. Vatandaşlar ödeme merkezinin kapalı olduğunu görünce şaşırdı. Vatandaşlar polis merkezine giderek şikayette bulunurken, dolandırılan kişi sayısının yaklaşık 50 olduğu öğrenildi. Vatandaşlar, paralarını geri alabilmek için konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

KOMŞULARINDAN BORÇ ALARAK 'ÖDEDİ'

62 yaşındaki Nezaket Yılmaz elektrik faturasını ödeyebilmek için komşusundan borç aldığı söyleyerek, "250 liralık faturalarım elimde, ancak sisteme geçmemiş. Biz devletten ne yaparsa yapsın paralarımızı geri istiyoruz" diye konuştu.

Mustafa Pala ise dolandırıldığını fatura merkezinin kapalı olduğunu görünce anladığını belirterek, "17 Mayıs tarihinde elektrik faturamı ödedim, ama sisteme girmemişler. Ödediğim halde başıma bu geldi. Tekrar buraya geldiğimde işyerinin kapalı olduğunu görünce dolandırıldığımı fark ettim. Faturalarımızın fişleriyle birlikte polise başvurduk ama şu an görünürde hiçbir şey yok" dedi.

Polis, evinde bulamadığı M.M.'yi arama çalışmalarını sürdürürken, hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan işlem başlattı.