Trabzonspor geçit vermedi!

Trabzonspor, genç oyuncusu Yusuf Yazıcı'nın 2 golle yıldızlaştığı maçta Yeni Malatyaspor'a geçit vermedi. 2018 yılında evindeki ilk galibiyetini alan bordo-mavililer, Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir adım attı.

Trabzonspor geçit vermedi!
Yeni Şafak'ın haberine göre Süper Lig'in 26. haftasında Medical Park'ta Evkur Yeni Malatyaspor'u konuk eden Trabzonspor, karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı. Rakibini 4-1 yenen bordo-mavililer, 10 hafta sonra üst üste 2 galibiyet alarak puanını 42'ye çıkarttı ve 5. sıraya yerleşti.

Fırtına, 2018 yılında evindeki ilk galibiyetine de imza attı. Trabzonspor'un gollerini Burak (p), Yusuf Yazıcı (2) ve Onazi kaydederken, misafir takımın golünü Boutaib attı. 6. dakikada Yeni Malatyaspor'da Aytaç uzaklardan sert vurdu, Onur iki hamlede topu aldı. 14'te Kucka'nın son çizgiden çevirdiği topa ön direkte Olcay gelişine vurdu, kaleci Ertaç son anda topu çıkardı. 20'de Boutaib'in pasıyla içeri sokulan Murat Yıldırım karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı, top Onur'da kaldı.

21'de Kucka'nın pasıyla ceza alanında topa hareketlenen Olcay, Doria'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakemin penaltı noktasını gösterdiği pozisyonda Burak 24. dakikada topu filelere gönderdi: 1-0. 34'te Aytaç serbest vuruşta barajın yanından köşeye doğru sert bir vuruş yaptı. Onur son anda direk dibinden topu çıkardı. 36. dakikada Yeni Malatyaspor'da Boutaib ceza alanı dışından sert vurdu, Uğur Demirok'a da çarpan top kaleci Onur'u yanıltıp köşeden ağlarla buluştu: 1-1.

64. dakikada sol kanatta topu alan Burak Yılmaz, önündeki boş alanı iyi geçti ve topu sağdaki Yusuf Yazıcı'ya aktardı. Genç futbolcu, yerden düzgün bir vuruşla ağları sarstı: 2-1. 66'da N'Doye'un orta alanda gönderdiği ara pasına iyi hareketlenen Yusuf Yazıcı, penaltı noktası üzerinde düşerken vuruşunu yaptı ve top ağlara gitti: 3-1. 77'de Onur'un hatasıyla topu kapan Adem, bekletmeden pasını çıkardı. Gilberto'nun gelişine vuruşunda top Onur'un üzerine gitti. 78'de yine Adem'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Gilberto vuruşunu Onur ayağıyla çıkardı. 86'da Onazi soldan içeriye kat etti ve yerden sert vurarak maçın sonucunu belirledi: 4-1.

Yusuf bir ilke imza attı

Trabzonspor'un yıldız isimlerinden Yusuf Yazıcı, Malatya maçında 2 gol birden atarak takımına galibiyeti getiren isim oldu. Daha önce sezonun ilk yarısındaki Galatasaray, Osmanlıspor ve Bursaspor maçlarında da ağları havalandıran 20 yaşındaki oyuncu, bu sezon ilk kez bir maçta 2 gol birden atma başarısını yakaladı. Yusuf'un ligde attığı gol sayısı 5'e ulaştı.

Penaltı noktasından 5. kez ağları buldu

Trabzonspor'un golcü ismi Burak Yılmaz, görev aldığı üst üste 3. maçta da ağları havalandırdı. Son 4 haftada Beşiktaş ile yapılan mücadelede cezası nedeniyle sahada yer alamayan 32 yaşındaki oyuncu görev yaptığı Alanya, Akhisar ve Yeni Malatya maçında da ağları havalandırdı. Burak, Malatya maçında penaltı noktasından ağları bulurken bu sezon ligdeki 5. penaltı golünü kaydetti. Yıldız oyuncu, ligdeki Başakşehir, Aytemiz Alanya, Osmanlıspor, Atiker Konyaspor maçlarında da penaltı noktasından fileleri havalandırmıştı. Burak, ligdeki 20. maçında 20. golünü buldu.

Okay Yokuşlu dalya yaptı

Sahasında Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, ligde geçen hafta 3-1 kazandıkları Akhisarspor maçının kadrosunu bozmadı. Deneyimli teknik adam, geçen hafta Hubocan'ın cezalı olması nedeniyle stoperde oynattığı Okay Yokuşlu'dan, vazgeçmedi. Hubocan yedek beklerken, Okay, dün de savunmanın göbeğinde yer aldı. Trabzonspor'a 2015-2016 sezonu öncesinde Kayserispor'dan transfer olan Okay Yokuşlu, bordo-mavili takım forması altında 100. maçına çıktı.

Novak sakat Onazi cezalı

Ligde, milli maçlar için verilen aranın ardından Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor'da, Malatya maçında yaşanan iki gelişme canları sıktı. Savunma hattında cezalılar ve sakatlar nedeniyle sıkıntı yaşayan bordo-mavililerin sol bek oyuncusu Novak, yaşadığı sakatlık sonrası karşılaşmanın 31. dakikasında yerini Hubocan'a bıraktı. Orta sahanın etkili isimlerinden Onazi de gördüğü sarı kartla cezalı durumu düştü ve deplasmandaki Galatasaray maçını kaçırdı.

Galatasaray maçından iyi sonuçla dönmeliyiz

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan sonra önemli açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, “Geçen hafta çok iyi oynadığımız bir maç vardı. Bu maçta da ilk yarıyı saymıyorum ama ikinci yarı çok iyi oynadık. İlk yarı istediğim şeyleri bir türlü yapamadık. Malatya iyi bir takım, her an oyunu değiştirebilirler. Oyuncu değişikliklerimiz olumlu yansıdı. Her türlü riske girecektik. İkinci golü attıktan sonra takıma güven geldi ve çok iyi oynadılar. Şimdi önümüzde maçlarımız var. Milli maç arasını iyi değerlendireceğiz. 4 arkadaşımızın milli takıma gitmesinden dolayı mutluyuz. Bu galibiyet çok önemli. Kalan maçları iyi bir şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. Çalımbay, “Buraya geldiğimizde hep hedeflerin üstüne çıkmaya çalışıyoruz. Durumumuz iyi ama zor maçlarımız var. Galatasaray maçından iyi bir şekilde dönmemiz gerekiyor. Maç maç bakıyoruz. Ben takımıma inanıyorum. Sakat ve cezalımız olmazsa, sorun olmaz. Hedef ilk 5’i yakalamaktır” dedi. Çalımbay, sakatlıklar konusunda yaptığı açıklamada ise “Kamil Ahmet ve Castillo’nun sakatlık durumları milli maç arası ile netleşebilir. Diğer arkadaşların durumu ciddi. Abdülkadir sakatlıktan yeni çıkmıştı oyuna aldık. Aslında almak istemedik ama iyi atlattı iyi oynadı. Altyapıdan aldığımız arkadaşlara da şans vereceğiz. Hepsini kullanmaya çalışacağız” diye konuştu.
Konular Spor Haberleri