Trakya'da soğuktan yumurtalar bile buz tuttu!

Hava sıcaklığının sıfırın altında ölçüldüğü Trakya'da soğuk hava etkili oluyor. Gece dondurucu soğuklar nedeniyle Kırklareli'nde kümeslerdeki yumurtalar bile dondu. Yumurta üreticisi Burak Demir, hayatında ilk kez bir yumurtanın donduğunu gördüğünü söyledi.

Trakya'da soğuktan yumurtalar bile buz tuttu!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Trakya'da "yumurtaları donduran" soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kırklareli kent merkezinde etkisini yitiren kar yağışı sonrası oluşan kuru soğuk kendini daha fazla hissettirmeye başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düştüğü kentte çeşme ve süs havuzları dondu, çatılarda buz sarkıtları, yollarda buzlanmalar oluştu.

Soğuk nedeniyle birçok kümeste yumurtalar da buz tuttu. Yumurta üreticisi Burak Demir, hayatında ilk kez bir yumurtanın donduğunu gördüğünü belirtti.

Tavuk kümesine yumurtaları toplamak için girdiğinde gözlerine inanamadığını anlatan Demir, yumurtaları çatlamış gördüğünde çok şaşırdığını belirtti.

Demir, "Yumurtalara bakmak için elime aldığımda ise donduklarını fark ettim. Çok şaşırdım. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Tavuk yumurtladıktan yaklaşık 15 dakika sonra yumurtanın buz tuttuğuna şahit oldum." diye konuştu.