Tren kazasında yaralananları ziyaret ettiler

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana gelen tren kazasında ölü sayısı 24'e yükseldi.

Tren kazasında yaralananları ziyaret ettiler
İHA'nın haberine göre Uzunköprü belediye başkanı Enis İşbilen ve ekipler olay yerine giderek orada olan tüm ekiplere ve hastane de olan vatandaşlara yardım etmek çorlu devlet hastanesine gitti.

İşbilen yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi. “Başta Trakya bölgesi olmak üzere tren kazasında yaşamını yitiren tüm kardeşlerimizin yakınlarına sabırlar diler yaralı olarak çeşitli hastaneler de tedavi gören vatandaşlarımızın da bir an önce iyileşmelerini temenni ederim” dedi.

Uzunköprü devlet hastanesinde bilgi işlem masası oluşturuldu.

Uzunköprü devlet hastanesi başhekimliği tren kazasından sonra çorlu ve çeşitli il ilçeler de yaralı ya da hayatını kaybetmiş olan kişilerin yakınlarına bilgi vermek amacıyla bir bilgi işlem masası oluşturdu. Vatandaşlar yakınlarından bilgi almak için hastane önünde uzun süre bekledi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tren kazasında yaralananları, tedavi gördükleri Çorlu Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.

Ölü ve yaralı sayısı yükseldi

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana gelen tren kazasında ölü sayısı 24'e yükseldi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise kazadan sonra 318 kişinin hastanelere getirildiğini, bunlardan 194’ünün ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini belirtti.

Bakan Demircan, halen 124 hastanın müşahede ve tedavi altında bulunduğunu söyledi.