'Trophy Türk' yarışmacıları yurda döndü!..

"Trophy Türk" yarışmacıları 49 günlük süreçte yaşadıkları bu unutulmaz deneyimle ilgili olarak neler söyledi?..

'Trophy Türk' yarışmacıları yurda döndü!..

Helin Avşar; Çok değişik şeyler yaşadık. Sabrı öğrendik acayip bir 49 gündü…

“İnsanlar yeni bir kimlik kazandılar”

Ertem Şener; Çlok mutluyuz bir kere 49 günlük bir hasret bitti. Bize verilen görevi başarıyla tamamladığımıza inanıyoruz. Orada çok şey yaşadık, insanlar kendini keşfetti. İnsanlar yeni bir kimlik kazandılar, ülkelerinin kıymetini anladı bence en önemlisi o. Baraşırlı bir yarışma oldu bizim için bitmedi daha finale çıkan takımı belirledikten sonra bitmiş olacak. Ama çok mutluyuz çünkü bizim Dinçer’in bir lafı var egoların lego yapacağı yer diye, egolar lego yapıldı herkes oynadı. Mutluyuz, çok özlemişiz ülkemizi. Ama sonuç olarak gittiğimiz içinde çok mutluyuz. Dünya tv’lerinde bir ilki gerçekleştiridk. Bir bebeğimiz oldu bizim o bebeği büyüteceğiz o bebek Trophy Türk.

Yarışmalacılar Trophy Türk yarışmasında yaşadıklarını kısaca anlattı...

Billur Kalkavan; Herşey çok güzeldi. Çok güzel bir ülkeye gittik. İnsanları çok güzeldi.

“Türkiye’ye döndüm ve bugün bebeğimiz doğuyor”

Zaza Enden; Bugün ülkemize geldik ve bugün eşimle bebeğimiz olacak. Neler görmedikki orda aslanlar, kaplanlar, sırtlanlar kampı bastı. Ekran başında gördüğümüz hayvanların hepsini göz göze görmüş olduk. Beni orada en çok zorlayan eşimi burada hamile olarak bırakmak oldu. Bazen haber alamadım, bazen telefon çekmedi, bazen iletişim kesildi kafam hep bu taraftaydı. Bir tek beni zorlayan o oldu. Yoksa çadırda kalmak, Afrika şartlarında yaşamak tamamen macera. Orada 49 günde çok güzel bir tecrübe yaşadık. 2,5 dakikada çok güzel çadır kuruyorum ve çadır bozuyorum.

“Aslanla aramda 5mt. vardı”

Berksan; Hayatımda bu kadar ilginç bir şekilde sınanacağımı hiç tahmin etmiyordum. Birazdan kapıdan çıkınca teri öpeceğim yemin ediyorum. En çok zorlayan temizlik ve yeme sıkıntısı oldu beni. En çok ürküten ise gece kamp alanında o karanlıkta bir aslanla aramda sadece 5 mt. Vardı.

“Göz altına alındım”

Hale Caneroğlu; Olağanüstü keyifli bir tecrübeydi. Evliliği yeni bitmiş biri olarak benim için muhteşem bir maceraydı. Çok iyi bir adrenalin ve terapi oldu. Çok değişik olaylarda yaşadım. Uçurumdan inerken kaza yaptım. Göz altına alındım kara kola götürüldüm Şener Hoca’yla birlikte Mombassa’da o çok ürkütücüydü. Nezaretin kapısından döndük. Hayatımın en korkulu anlarıydı. Çok keyifliydi vahşi doğayla iç içe olmak. Ama en güzeli ülkenden ayrı kalınca ülkenin ne kadar muhteşem bir yer olduğunu gördüm ve çok özledim.

“Hayvan dışkısını çiğköfte gibi yoğurdum”

Tuğba Özay; 2 ay boyunca inanılmaz şeylere imza attık. Afrika’da tarih yazdık diyebilirim. İyiki Trophy Türk’ün böyle güzel böyle devasa büyük projesinin içerisinde yeralmışım ve iyiki kabul etmişim. Çünkü ben normalde bu tip yarışma programlarına çok sıcak bakan biri değilim. Son dakikada kabul ettim. İyikide gitmişim vahşi doğanın içerisinde doğayla iç içe yaşamayı öğreniyorsunuz. Vahşi hayvanların evlerine biz konuk olduk onları evlerinde ziyaret ettik. Belgesellerde izlediğimiz hayatın bire bir içerisinde yaşadık. 1 – 1,5 mt’ye kadar yakınlarına yaklaştık. Yeri geldi kampımızı sırtlanlar bastı, yeri geldi filler, yaban domuzları bastı. Aslanlarla, leoparlarla sürekli onların seslerini dinleyerek uyuduğumuz geceler oldu. Muthiş zorlu etaplar vardı. Hayatım boyunca unutmayacağım şeyler yaşadım. Masai halkıyla biz 1 hafta yaşadık o bir hafta içerisinde kum fırtınaları yaşadık, masai halkıyla o kumların içerisinde futbol maçı yapıyorduk kızlı erkekli. Hayatımda ilk kez hayvan dışkısını çiğ köfte gibi yoğurdum ve ondan ev yaptım. Müthiş bir deneyimdi. Normalde ben çok titizlik hastası bir insanımdır ama orada titizliği falan hiçbir şeyi görmüyorsunuz. Doğayla uyumlu yaşamak zorunda kalıyorsunuz.

Şener Üşümezsoy; İyi geçti. Kenya’nın tüm bölümlerini jeolojik, coğrafi detaylarıyla görme şansına sahip oldum. Zorlu yarışlarımız oldu. Benim için iyi oldu 5 – 6 kilo verdim. İlk başlarda bir kas atmasıyla ara vermek zorunda kaldım yarışlara ama sonra iyileştim.

Leyla Bilginel; Hep heyecan doruktaydı. Nefes nefesydi bazı geceler. Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim hayatımın deneyimini yaşadım. Şöyle bir durum var hiçbirşeye uyum sağlayamazmışız gibi geliyor, yaşantımız kurallarımız bazen bazı durumlar varki hakikaten insanın hayatını değişik bir forma soksada uyum sağlayabiliyorsun. Bir tek açlık konusunda sıkıntı yaşamadık. Onun haricinde hakikaten enteresan bir deneyimdi.

“Bursasporluyum timsahla fotoğraf çektirmekti hayalim. Onu da yaptım”

Burcu Çetinkaya; Ben bu kararı verirken çok zorlandım. İki tane yarışım vardı onlara gitmeme kararı aldım. Çok mutluyum hiçbir anından pişman değilim. İnanılmaz bir mücadelenin içindeydik inanılmaz yerler gördük. Yeri geldi elimizi dışkıya soktuk, yeri geldi korkularımızla yüzleştik, hayatımızda görmediğimiz hayvanları gördük. Babunları elimle desledim. Bursasporluyum timsahla fotoğraf çektirmekti hayalim. Onu da yaptım resmen elimle besledim timsahları. Çok keyifliydi Afrika çok zor bir yer. Ülkemi çok özledim, temizliği çok özledim.

“Çok daha özverili, insanlara yardım etmeyi seven biri olarak döndüm”

Önder Bekensir; Güzel geçti değişik bir deneyim oldu. Bir kere ülkemizin değerini bir kez daha iyi anladık. Burdaki imkanlarımızın ordaki imkansızlıklarla karşılaştırıldığında çok daha öz verili çok daha insanlara yardım etmeyi seven biri olarak geri döndüm diyebilirim. Gerçekten sefaletin, su savaşının olduğu bir yerde insanların bu kadar mutlu olarak hayatlarına devam etmeleri bize ders oldu. Burada bu kadar imkan ve güzelliğin içinde bizim hala mutsuz olduğumuzu düşünüyorum. Türkiyede bir ilk oldu Trophy Türk değişik bir yarışma. Bu yarışmanın devamı çekildikçe ben Dünya fenomeni olacağını düşünüyorum.