TRT Erol Evgin’e ambargo mu koydu?..

Sanatçı Erol Evgin'in, verdiği röportajda halkın oy kullanmasıyla ilgili sözleri tepki çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterdiği Evgin'e TRT'den ambargo geldi.

TRT Erol Evgin’e ambargo mu koydu?..
Sözcü'de yer alan habere göre sanatçı Erol Evgin, verdiği bir röportajda “Parmak basanla, 3 üniversite bitirenin birer oy hakkı olması adaletli mi?” diyerek sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından isim vermeden eleştirilen Evgin, hem hedef gösterildi hem de TRT'den de yasak geldi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Erdoğan'ın hedefi olan sanatçı Erol Evgin'i TRT'nin yasaklı listesine aldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

TRT Genel Müdürlüğü'nden TRT'ye bağlı TV, radyo ve müzik kanal müdürlüklerine gönderilen yazıda “Evgin'in parçalarının çalınmaması” talimatı verildiği basına yansıdı.

TRT'YE BASKI MI YAPILDI?

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım'a şu soruları yöneltti:

“TRT Genel Müdürlüğü'nün TRT'ye bağlı TV, radyo ve müzik kanal müdürlüklerine gönderilen yazıda 'Evgin'in parçalarının çalınmaması' talimatı verdiği doğru mudur? Bu talimatın hukuki gerekçesi nedir? Bu kararın alınmasında hükümetinizin ya da cumhurbaşkanlığının TRT'ye baskısı olmuş mudur?”