TRT yapımcısına cinsel saldırıdan hapis!

TRT’de yapımcı olarak görevli F.B. yanında çalışan Yağmur Bahar P.’ye cinsel saldırıda bulunmak suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nüfuzu kötüye kullandığı gerekçesiyle 3 yıl ceza isteniyordu.

TRT yapımcısına cinsel saldırıdan hapis!
Habertürk'ten Sedef Şenkal Demir'in haberine göre TRT’de yayınlanan bir programın yapımcısı olan F.B., yanında çalışan ve boşanma aşamasında olan bir çocuk annesi Yağmur Bahar P.’ye cinsel saldırı suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yağmur Bahar P.’ye “Sana ev tutup kirasını ödemek istiyorum. Göğüslerinin çok güzel olduğu buradan bile belli” şeklinde mesajlar yazdığı öne sürülen yapımcı F.B. hakkında genç kadının şikâyeti üzerine 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

P., F.B.’nin Skype üzerinden tacize başladığını anlatarak şunları söyledi: “Bana ‘Seninle evlenmek istiyorum’ diye mesajlar yazıp Ağva’da tatile davet etti. Ev tutup kirasını ödemek istediğini söyledikten sonra istifa dilekçesi yazıp yanına gittim. Bana sarılıp öpmeye kalkıştı.”

Mahkeme suçlamaları reddeden F.B.’yi 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hâkim, ‘sanığın hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullandığı’ gerekçesiyle cezayı artırarak 3 yıla çıkardı. Ardından da iyi hal indirimiyle 2 yıl 6 aya yıla çevirdi.